Go Back
Vytlačiť

Dusená ryža na cibuľke

klasická príloha k mäsu

Ingrediencie

  • 1 šálka (250 mryže je cca na 3 porcie
  • 1,5 šálky vody je na 1 sálku ryže
  • soľ - na toto množstvo 1 zarovnaná ČL
  • cibuľa
  • 1 PL oleja

Inštrukcie

  1. Ryžu očistíme a premyjeme vodou. Vodu zlejeme.
  2. Rúru vyhrejeme na 175 °C.
  3. Očistenú cibuľu pokrájame na drobno a dáme do hrnca opražiť na oleji. Keď je zlatistej farby, pridáme ryžu a trošku ju popražíme. Zalejeme vodou, posolíme, prikryjeme pokrievkou a privedieme do varu.
  4. Keď voda začne vrieť, vložíme prikrytý hrniec do rúry. O 10 minút ryžu premiešame, prikryjeme a necháme ešte 10 minút v rúre. Po tomto čase je ryža hotová.
  5. Tip: K ryži môžeme pred vložením do rúry pridať napr. mrazený hrášok alebo kukuricu a takto ju dochutiť.