Go Back
Vytlačiť

Údené mäso ako steak

Údené mäso ako steak – môžete použiť aj varené údené mäso, ktoré vám zostalo

Ingrediencie

  • 500 g údeného mäsa
  • 3 PL bravčová masť
  • 4 vajcia
  • troška oleja
  • 1 l vody
  • soľ – podľa chuti
  • bobkový list
  • čierne a nové korenie podľa chuti

Inštrukcie

  1. Údené mäso uvaríme vo vode s korením, bobkovým listom – podľa chuti dosolíme. Mäso nemusí byť úplne mäkké, bude sa ešte ďalej tepelne upravovať.
  2. Vodu nevylejeme, ale použijeme na prípravu polievky – napr. krúpkovej – https://www.sefkuchari.sk/index.php?riu=732
  3. Mäso nakrájame na plátky. Na panvici si rozpálime masť a plátky mäsa opečieme z oboch strán asi 5 minút. Medzitým si z vajec pripravíme na oleji volské oká.
  4. Podávame so zemiakovou kašou, do ktorej môžeme pridať výpek z mäsa, alebo s hranolkami.