Údené mäso ako steak – môžete použiť aj varené údené mäso, ktoré vám zostalo
Ingrediencie
500gúdeného mäsa
3PL bravčová masť
4vajcia
troška oleja
1lvody
soľ – podľa chuti
bobkový list
čierne a nové korenie podľa chuti
Inštrukcie
Údené mäso uvaríme vo vode s korením, bobkovým listom – podľa chuti dosolíme. Mäso nemusí byť úplne mäkké, bude sa ešte ďalej tepelne upravovať.
Vodu nevylejeme, ale použijeme na prípravu polievky – napr. krúpkovej – https://www.sefkuchari.sk/index.php?riu=732
Mäso nakrájame na plátky. Na panvici si rozpálime masť a plátky mäsa opečieme z oboch strán asi 5 minút. Medzitým si z vajec pripravíme na oleji volské oká.
Podávame so zemiakovou kašou, do ktorej môžeme pridať výpek z mäsa, alebo s hranolkami.