Arašidové sušienky s horkou čokoládou
Pôvodne to boli sušienky s vlašskými orechmi, ale s opraženými arašidovými sú tieto sušienky oveľa lepšie.
Ingrediencie
  • 500 g polohrubej múky
  • 500 g masla
  • 300 g pražených nesolených mletých arašidových orieškov
  • 300 g palmarín
  • 200 g práškový cukor
  • štipka soli (na zvýraznenie ostatných chutí.
Inštrukcie
  1. Ako prvé musíme opražiť očistené arašidy. Pražíme ich na suchom plechu pri teplote 180-200 stupňov, kým nezačnú chytať farbu. Je to tak okolo 5-10 minút od dosiah
  2. nutia požadovanej teploty.
  3. Arašidy začnú hnednúť - to je znakom toho, že už ich treba vybrať. Pozor, aby nezhnedli veľmi, v podstate len musia trošku chytiť farbu. Necháme vychladnúť a pomelieme (nastrúhame) najemno.
  4. Pridáme ich do múky, a zapracujeme ostatné suroviny.
  5. Vypracujeme homogénne (rovnorodé) cesto, môžeme nechať pár hodín (kľudne aj 24) oddýchnuť a vyzrieť v chladničke.
  6. Na druhý deň vyberieme, necháme trošku získať izbovú teplotu a vyvaľkáme plát hrubý asi tak 3 mm.
  7. Vykrajujeme rôzne tvary (ako pri medovníčkoch). Môžeme ozdobiť roztopenou čokoládou, prípadne kúskami arašidov.