Kokosová torta s ananásom
Závan exotiky - kokos, ananás, biela a tmavá čokoláda - mňam
Ingrediencie
- Cesto:
- 9 bielkov
- 250 g práškového cukru
- 200 g kokosovej múčky alebo strúhaného kokosu
- 80 g hrubej múky
- Tmavá plnka:
- 100 g tmavej čokolády na varenie
- 80 g práškového cukru
- 5 žĺtkov
- 130 g masla
- Bledá plnka:
- 100 g bielej čokolády
- 70 g práškového cukru
- 4 žĺtky
- 120 g masla
- 1 konzerva zaváraného ananásu
- Poleva:
- 20 g tmavej čokolády na varenie
- 20 g masla
Inštrukcie
-
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Pridáme cukor a vyšľaháme do tuha. Do snehu opatrne vmiešame kokos a múku.
-
Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.
-
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 30 minút pri 150 °C. Po upečení necháme vychladnúť.
-
Obe plnky pripravíme rovnako: Cukor a žĺtky opatrne šľaháme nad parou do zhustnutia.
-
Necháme vychladnúť. Potom vmiešame rozpustenú čokoládu a maslo.
-
Ananás necháme odkvapkať a nakrájame na malé kúsky.
-
Korpus rozrežeme na 2 pláty, obidva pokvapkáme šťavou z kompótu. Na prvý plát rovnomerne rozložíme polovičku ananásu a rozotrieme 2/3 tmavej plnky.
-
Prikryjeme druhým plátom a naň dáme druhú polovičku ananásu a rozotrieme bledú plnku. Okraje torty potrieme zvyškom tmavej plnky.
-
Čokoládu na polevu rozpustíme spolu s maslom a na povrchu torty urobíme bodky. Uložíme do chladu stuhnúť.