Kokosová torta s ananásom
Závan exotiky - kokos, ananás, biela a tmavá čokoláda - mňam
Ingrediencie
  • Cesto:
  • 9 bielkov
  • 250 g práškového cukru
  • 200 g kokosovej múčky alebo strúhaného kokosu
  • 80 g hrubej múky
  • Tmavá plnka:
  • 100 g tmavej čokolády na varenie
  • 80 g práškového cukru
  • 5 žĺtkov
  • 130 g masla
  • Bledá plnka:
  • 100 g bielej čokolády
  • 70 g práškového cukru
  • 4 žĺtky
  • 120 g masla
  • 1 konzerva zaváraného ananásu
  • Poleva:
  • 20 g tmavej čokolády na varenie
  • 20 g masla
Inštrukcie
  1. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Pridáme cukor a vyšľaháme do tuha. Do snehu opatrne vmiešame kokos a múku.
  2. Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.
  3. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 30 minút pri 150 °C. Po upečení necháme vychladnúť.
  4. Obe plnky pripravíme rovnako: Cukor a žĺtky opatrne šľaháme nad parou do zhustnutia.
  5. Necháme vychladnúť. Potom vmiešame rozpustenú čokoládu a maslo.
  6. Ananás necháme odkvapkať a nakrájame na malé kúsky.
  7. Korpus rozrežeme na 2 pláty, obidva pokvapkáme šťavou z kompótu. Na prvý plát rovnomerne rozložíme polovičku ananásu a rozotrieme 2/3 tmavej plnky.
  8. Prikryjeme druhým plátom a naň dáme druhú polovičku ananásu a rozotrieme bledú plnku. Okraje torty potrieme zvyškom tmavej plnky.
  9. Čokoládu na polevu rozpustíme spolu s maslom a na povrchu torty urobíme bodky. Uložíme do chladu stuhnúť.