Banánový chlieb
Šťavnatý, sladký, ideálny múčnik ku káve. Svojou sladkosťou perfektne doĺňa horkosť kávy.
Ingrediencie
- 3-4 zrelé banány
- 1/3 hrnčeka roztopeného masla
- 3/4 hrnčeka cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 vajce
- 1 KL sody bicarbony
- štipka soli
- štipka pr.do pečiva
- štipka škorice
- 1,5 hrnčeka polohr.múky
Inštrukcie
-
Rúru si predhrejeme na 175° C.
-
Vo veľkej mise pomačkáme banány a zmiešame s roztopeným maslom.Pridáme cukor, vanilkový cukor, vajce a premiešame. Pridáme štipku soli,škorice a sodu bicarbonu. Napokon vmiešame preosiatu múku s pr.do pečiva.
-
Cesto vylejeme do bochníkového plechu vystlaného papierom na pečenie.Pečieme cca 1 hodinu(treba si to skontrolovať špáratkom).
Poznámky k receptu
Pozn.Tento chlebík sa dá piecť v akejkoľvek forme(na srnčí chrbát,biskupský chlebík atď. A úplne najlepšie je robiť ho hneď z dvojitej dávky,pretože sa zje takmer okamžite.