Malinový hriech
Malinový krém a k tomu maliny s bielou čokoládou, toto jednoducho neide odignorovať 🙂
Ingrediencie
- Korpus:
- 200 g maslové sušienky sušenky
- 125 g masla
- Malinová vrstva
- 200 g dobrej bielej čokolády
- 300 g mäkký tvaroh
- 100 g kyslá smotana
- 100 g mascarpone
- 100 g kr. cukor
- cca 3PL malinového sirupu
- 250 g čerstvé maliny
- 500 g smotany na šľahanie
- 40 g vanilkového cukru to sú 2 sáčky
- 2 stužovače na šľahačku na 500g smotany
Inštrukcie
-
Korpus:
-
Sušienky rozdrvte na strúhanku (buď nastrúhať, alebo v sáčku riadne potĺcť - preferujem strúhanie. Pridajte roztopené maslo a rovnomerne rozložte na spodok tortovej formy. Na 7 minút to dajte do rozpálenej rúry (180stupňov). Nechajte vychladnúť a následne ešte v chladničke aspoň hodinku (kuknite si zatial jednu časť NCIS).
-
Malinová vrstva:
-
Čokoládu rozpustíme ned vodným kúpelom (do menšieho hrnca dáme vodu, necháme zobrieť a keď voda vrie, vložime tam kastról s čokoládou (čokoláda nie do vody 🙂 ).
-
Tvaroh, smotanu, mascarpone, cukor, sirup dôkladne vymiešame. Primiešame roztopenú bielu čokoládu a dve tretiny malín (zopár si ich necháme na ozdobenie) vmiešame, aby sme maliny rozbili, ale zase, aby trošku ostali aj v kuse, aby "maramorovali". Pridáme na vychladený korpus a šup do chladničky aspon na dve hodiny.
-
Smotanu vyšľaháme so stužovačom a cukrom do pevnej šľahačky a pridáme na malinovú vrstvu. Ozdobíme malinami a hodinka v chladničke tomu len prospeje.
-
Zavolajte kamarátku na kávu a vynechajte cukor. S touto tortou je to ideálna kombinácia.