Malinový hriech
Malinový krém a k tomu maliny s bielou čokoládou, toto jednoducho neide odignorovať 🙂
Ingrediencie
  • Korpus:
  • 200 g maslové sušienky sušenky
  • 125 g masla
  • Malinová vrstva
  • 200 g dobrej bielej čokolády
  • 300 g mäkký tvaroh
  • 100 g kyslá smotana
  • 100 g mascarpone
  • 100 g kr. cukor
  • cca 3PL malinového sirupu
  • 250 g čerstvé maliny
  • 500 g smotany na šľahanie
  • 40 g vanilkového cukru to sú 2 sáčky
  • 2 stužovače na šľahačku na 500g smotany
Inštrukcie
  1. Korpus:
  2. Sušienky rozdrvte na strúhanku (buď nastrúhať, alebo v sáčku riadne potĺcť - preferujem strúhanie. Pridajte roztopené maslo a rovnomerne rozložte na spodok tortovej formy. Na 7 minút to dajte do rozpálenej rúry (180stupňov). Nechajte vychladnúť a následne ešte v chladničke aspoň hodinku (kuknite si zatial jednu časť NCIS).
  3. Malinová vrstva:
  4. Čokoládu rozpustíme ned vodným kúpelom (do menšieho hrnca dáme vodu, necháme zobrieť a keď voda vrie, vložime tam kastról s čokoládou (čokoláda nie do vody 🙂 ).
  5. Tvaroh, smotanu, mascarpone, cukor, sirup dôkladne vymiešame. Primiešame roztopenú bielu čokoládu a dve tretiny malín (zopár si ich necháme na ozdobenie) vmiešame, aby sme maliny rozbili, ale zase, aby trošku ostali aj v kuse, aby "maramorovali". Pridáme na vychladený korpus a šup do chladničky aspon na dve hodiny.
  6. Smotanu vyšľaháme so stužovačom a cukrom do pevnej šľahačky a pridáme na malinovú vrstvu. Ozdobíme malinami a hodinka v chladničke tomu len prospeje.
  7. Zavolajte kamarátku na kávu a vynechajte cukor. S touto tortou je to ideálna kombinácia.