Skutočne čokoládová torta
V tejto torte sa s čokoládou nešetrilo a cítiť to aj na chuti. Je to čokoládové nebíčko.
Ingrediencie
- KORPUS
- 4 ks žĺky
- 4 PL práškového curku
- 1 PL vlažnej vody
- pol balíčka prášku do pečiva
- 4 bielky
- 60 g polohrubá múka
- ČOKOLÁDOVÝ KRÉM
- 3 *125g horká čokoláda 60% AMAZONAS Lidl
- 1 mascarpone Lidl je dobré
- 1 vanilkový cukor
- ŠĽAHAČKA
- 250 ml smotana na šľahanie
- 1 vanilkový cukor 20g
- 1 stužovač do šľahačky SMETAFIX
- kakaový prášok na posypanie
Inštrukcie
-
KORPUS:
-
žĺtky, práškový cukor a vodu vyšľaháme do svetlej hustej peny, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a sneh vyšľahaný z bielkov. Nalejeme do formy a pečieme pri teplote 180 stupňov zhruba 18-20 minút. Necháme vychladnúť.
-
ČOKOLÁDOVÝ KRÉM:
-
čokoládu rozpustíme nad parou, necháme trošku vychladnúť, pridáme cukor a mascarpone. Mascarpone zamiešame tými oceľovými metličkami.
-
Treba miešať rýchlo a rezko - dajte to spraviť manželovi, určite má s tým pohybom skúsenosti. Bude sa Vám zdať, že krém je trošku seknutý, ale to len mascarpone pustí trošku vody (ktorú potom odstránime).
-
Natrieme na vychladnutý korpus pekne uhladíme a necháme vychladnúť (aspoň 40 minút).
-
Na vrchu sa nám spravia také mikromláčky. Tie vysušíme kuchynskými utierkami. Za to sa nám krém odvďačí takou čokoládovosťou, akú ste ešte v torte nejedli.
-
Na vrch vyšľaháme šľahačku. Keď už budeme vidieť, že sa vytvorila celkom hustá šľahačka (ale ešte nie celkom hotová), pridáme stužovač a došľaháme do hustej šľahačky. Uhladíme a posypeme práškovým kakaom.
Poznámky k receptu
FINTA NA ŠĽAHANIE: Ak chcete mať dobre vyšľahanú šľahačku, tak metličky, nádobu na šľahanie a aj smotanu dajte na 10-15 minút do chladničky. Ak sa Vám to všetko nedá, tak aspoň smotanu 🙂