Základný recept na piškótový korpus
Krásny, mäkký piškótový korpus je základom pre tisíce múčnikov. Takto sa vám VŽDY PODARÍ.
Ingrediencie
  • Stredná forma = 25*38cm v zátvorke väčšia forma
  • 4 vajcia 6 vajec
  • 100 g cukru 150g cukru
  • 100 g PH múka 150g PH múka
  • 1 x prášok do pečiva
  • 1 x vanilkový cukor 2x vanilkový cukor
  • DOBRÁ RADA:
  • Existuje zdravšia náhrada prášku do pečiva. Volá sa to VÍNNY KAMEŇ a dá sa kúpiť v predajniach so zdravými potravinami alebo vo vegetariánskych predajniach. Niekde mu hovoria aj BEZFOSFÁTOVÝ PRÁŠOK DO PEČIVA
Inštrukcie
  1. Z bielkov a polovičky cukru vyšľaháme tuhý sneh.
  2. Zo žĺtkov a druhej polovice cukru vyšľaháme hustý svetlý krém.
  3. Zoberte si na to väčšiu misku - tuto to budeme celé kompletizovať.
  4. Do múky pridáme prášok do pečiva.
  5. K vymiešaným žĺtkam pridáme vymiešané bielka (nemusíme veľmi miešať zatiaľ).
  6. Pridáme vanilkový cukor, múku (máme v nej už prášok do pečiva) a celé to metličkou zamiešame do jednoliatej hmoty.
  7. Do formy dáme papier na pečenie, KRAJE NECHÁME SUCHÉ, vylejeme pripravené cesto na piškótu a pečieme pri teplote 180 stupňov takých 12-15 minút.
  8. Cesto PO VYCHLADNUTÍ pekne ostrým nožom oddelíme od krajov a vyklopíme ho.
  9. Papier na pečenie je na ňom prilepený, ale to nevadí. Rukou ho navlhčíme a necháme 2 minúty trošku nasiaknuť vlhkosť a potom pekne papier stiahneme.
Poznámky k receptu

DOBRÁ RADA: To, čo bolo voľakedy vrchnou časťou piškóty nechajte ako spodok a spodok nechajte ako vrch. Spodok totiž po stiahnutí papiera ostane pekne očistený a lepšie na ňom bude držať čokoľvek. Či už je to krém, lekvár, želatína, čokoláda - proste čokoľvek.