Základný recept na piškótový korpus
Krásny, mäkký piškótový korpus je základom pre tisíce múčnikov. Takto sa vám VŽDY PODARÍ.
Ingrediencie
- Stredná forma = 25*38cm v zátvorke väčšia forma
- 4 vajcia 6 vajec
- 100 g cukru 150g cukru
- 100 g PH múka 150g PH múka
- 1 x prášok do pečiva
- 1 x vanilkový cukor 2x vanilkový cukor
- DOBRÁ RADA:
- Existuje zdravšia náhrada prášku do pečiva. Volá sa to VÍNNY KAMEŇ a dá sa kúpiť v predajniach so zdravými potravinami alebo vo vegetariánskych predajniach. Niekde mu hovoria aj BEZFOSFÁTOVÝ PRÁŠOK DO PEČIVA
Inštrukcie
-
Z bielkov a polovičky cukru vyšľaháme tuhý sneh.
-
Zo žĺtkov a druhej polovice cukru vyšľaháme hustý svetlý krém.
-
Zoberte si na to väčšiu misku - tuto to budeme celé kompletizovať.
-
Do múky pridáme prášok do pečiva.
-
K vymiešaným žĺtkam pridáme vymiešané bielka (nemusíme veľmi miešať zatiaľ).
-
Pridáme vanilkový cukor, múku (máme v nej už prášok do pečiva) a celé to metličkou zamiešame do jednoliatej hmoty.
-
Do formy dáme papier na pečenie, KRAJE NECHÁME SUCHÉ, vylejeme pripravené cesto na piškótu a pečieme pri teplote 180 stupňov takých 12-15 minút.
-
Cesto PO VYCHLADNUTÍ pekne ostrým nožom oddelíme od krajov a vyklopíme ho.
-
Papier na pečenie je na ňom prilepený, ale to nevadí. Rukou ho navlhčíme a necháme 2 minúty trošku nasiaknuť vlhkosť a potom pekne papier stiahneme.
Poznámky k receptu
DOBRÁ RADA: To, čo bolo voľakedy vrchnou časťou piškóty nechajte ako spodok a spodok nechajte ako vrch. Spodok totiž po stiahnutí papiera ostane pekne očistený a lepšie na ňom bude držať čokoľvek. Či už je to krém, lekvár, želatína, čokoláda - proste čokoľvek.
Super recept. Robila som korpus na rýchlo do menšej formy takže som si cesto rozdelila na polovicu . Je krásne nadýchané a jemné. Ešte som takýto skvelý korpus nerobila. Odporúčam každému skúsiť.
Dobrý deň ak by som chcela kakaovy korpus tak ako by som ho mohla spraviť. Ďakujem vopred za odpoveď.