Čokoládové Brownie
Recept od anglického šéfkuchára, neprekonateľná čokoládová nirvána.
Ingrediencie
- 6 vajec
- 300 g rozpusteného masla
- 600 g kryštálový cukor 1:1 biely:hnedý
- 200 g hladká múka
- 150 g kakaový prášok
- 4 PL RUM ak chcete nealko, tak MLIEKO
- 200 g horkej čokolády
- štipka soli zvýrazní chuť čokolády
- 125 g orieškov vlašské sú ideálne
- dekorácia + brzda
- Pomaranč filetovaný
- vanilková zmrzlina
Inštrukcie
-
Vajíčka dôkladne vyšľahajte. Pridajte cukor vždy na tretiny. Pridám tretinu, šľahám do hladka, pridám druhú tretinu, ...... Pridám rozpustené vychladené maslo tiež na tretiny - ako cukor.
-
Silikónovým lízatkom zapracujeme do hmoty kakaový prášok a múku. pridáme RUM (Mlieko), opražené oriešky a soľ. Pridáme nad parou rozpustenú horkú čokoládu a tým silikónovým lízatkom dôkladne, ale jemne vymiešame.
-
Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Mali by sme dostať vrstvu tak okolo 2cm.
-
Pečieme pri teplote 160 stupňov tak 20 minút. Veľkosť mojej formy: 25*38cm. Ak máte väčšiu, vynásobte si aj ingrediencie. Postup je rovnaký.
-
To či je hotový, zistíme špáradlom. Pichneme uprostred plechu do koláča a keď po vytiahnutí je špáradlo čisté - bez cesta, tak je to hotové.
-
Pozor, chuť čokolády je natoľko intenzívna, že neodporúčam jesť bez brzdy 🙂
-
Filetované pomaranče a vanilková zmrzlina sú ideálny doplnok a ak je úlohou dezertu napraviť, čo sa podarilo pokaziť hlavnému jedlu, tak tento dezert si svoju úlohu splní na 100%