Čokoládové Brownie
Recept od anglického šéfkuchára, neprekonateľná čokoládová nirvána.
Ingrediencie
  • 6 vajec
  • 300 g rozpusteného masla
  • 600 g kryštálový cukor 1:1 biely:hnedý
  • 200 g hladká múka
  • 150 g kakaový prášok
  • 4 PL RUM ak chcete nealko, tak MLIEKO
  • 200 g horkej čokolády
  • štipka soli zvýrazní chuť čokolády
  • 125 g orieškov vlašské sú ideálne
  • dekorácia + brzda
  • Pomaranč filetovaný
  • vanilková zmrzlina
Inštrukcie
  1. Vajíčka dôkladne vyšľahajte. Pridajte cukor vždy na tretiny. Pridám tretinu, šľahám do hladka, pridám druhú tretinu, ...... Pridám rozpustené vychladené maslo tiež na tretiny - ako cukor.
  2. Silikónovým lízatkom zapracujeme do hmoty kakaový prášok a múku. pridáme RUM (Mlieko), opražené oriešky a soľ. Pridáme nad parou rozpustenú horkú čokoládu a tým silikónovým lízatkom dôkladne, ale jemne vymiešame.
  3. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Mali by sme dostať vrstvu tak okolo 2cm.
  4. Pečieme pri teplote 160 stupňov tak 20 minút. Veľkosť mojej formy: 25*38cm. Ak máte väčšiu, vynásobte si aj ingrediencie. Postup je rovnaký.
  5. To či je hotový, zistíme špáradlom. Pichneme uprostred plechu do koláča a keď po vytiahnutí je špáradlo čisté - bez cesta, tak je to hotové.
  6. Pozor, chuť čokolády je natoľko intenzívna, že neodporúčam jesť bez brzdy 🙂
  7. Filetované pomaranče a vanilková zmrzlina sú ideálny doplnok a ak je úlohou dezertu napraviť, čo sa podarilo pokaziť hlavnému jedlu, tak tento dezert si svoju úlohu splní na 100%