Piškótový páperový múčnik
Niekedy stačí málo a v jednoduchosti sa môže skrývať dokonalosť.
Ingrediencie
  • 4 vajíčka
  • 100 g kr. cukru
  • 100 g ph múka
  • 1 pl oleja
  • 1 čl pdp
  • zavárané ovocie kompót
Inštrukcie
  1. Oddelíme bielky a žĺtka. Z bielkov a polovicie cukru vyšľaháme hustú penu. Zo žĺtkov a cukru vyšľaháma svetlú penu a polamy primiešame olej.
  2. Múku a prášok do pečiva premiešame, pridáme do misky k bielkovému snehu.
  3. Pridáme aj vyšľahané žĺtka a gumeno vareškou (lízatkom) jemne zamiešame.
  4. Do okrúhlej formy na pečenie (28cm priemer) dáme papier na pečenie, alebo vymastíme spodok.
  5. Papier je ale lepší. Boky necháme suché.
  6. Vylejeme pripravenú zmes a na vrch poukladáme tenké plátky zaváraných broskýň (alebo iné ovocie - jablká, hrušky, ...) trošku ešte poprášime cukrom a pri teplote 200 stupňov pečieme 20 minút.
  7. Vytiahneme z rúry a podávame o 10 minút - vtedy je to najlepšie.
Poznámky k receptu

Dobrá rada: namiesto prášku do pečiva používam VÍNNY KAMEŇ, ktorý sa dá kúpiť v zdravých potravinách. Predáva sa to buď pod týmto názvom, alebo pod názvom: BEZFOSFÁTOVÝ PRÁŠOK DO PEČIVA.