Piškótový páperový múčnik
Niekedy stačí málo a v jednoduchosti sa môže skrývať dokonalosť.
Ingrediencie
- 4 vajíčka
- 100 g kr. cukru
- 100 g ph múka
- 1 pl oleja
- 1 čl pdp
- zavárané ovocie kompót
Inštrukcie
-
Oddelíme bielky a žĺtka. Z bielkov a polovicie cukru vyšľaháme hustú penu. Zo žĺtkov a cukru vyšľaháma svetlú penu a polamy primiešame olej.
-
Múku a prášok do pečiva premiešame, pridáme do misky k bielkovému snehu.
-
Pridáme aj vyšľahané žĺtka a gumeno vareškou (lízatkom) jemne zamiešame.
-
Do okrúhlej formy na pečenie (28cm priemer) dáme papier na pečenie, alebo vymastíme spodok.
-
Papier je ale lepší. Boky necháme suché.
-
Vylejeme pripravenú zmes a na vrch poukladáme tenké plátky zaváraných broskýň (alebo iné ovocie - jablká, hrušky, ...) trošku ešte poprášime cukrom a pri teplote 200 stupňov pečieme 20 minút.
-
Vytiahneme z rúry a podávame o 10 minút - vtedy je to najlepšie.
Poznámky k receptu
Dobrá rada: namiesto prášku do pečiva používam VÍNNY KAMEŇ, ktorý sa dá kúpiť v zdravých potravinách. Predáva sa to buď pod týmto názvom, alebo pod názvom: BEZFOSFÁTOVÝ PRÁŠOK DO PEČIVA.