Nymfomanka
Niekedy raz nestačí. To je prípad aj tohoto "koláčika". Môže za to fantastický orechový korpus, neuveriteľne malinový tvarohový krém a pena z bielej čokolády a smotany na šľahanie.
Ingrediencie
  • ORIEŠKOVÝ KORPUS
  • 200 g polohrubej múky
  • 200 g cukru
  • 200 g klasického masla
  • 200 g postrúhaných orechov mix
  • 1 PL prášok do pečiva odporúčam vínny kameň
  • MALINOVÁ VRSTVA
  • 250 g maliny 2x125g
  • 250 g hrudkovitý tvaroh
  • 0,5 dl dobrý malinový sirup "póldeci"
  • 1 vanilkový struk
  • 2 x malinový puding Dr. Oetker
  • 7 dl mlieka kľudne aj trvanlivé polotučné
  • 4 PL cukru
  • PENA Z BIELEJ ČOKOLÁDY A SMOTANY MOUSSE
  • 200 g dobrej bielej čokolády Ja som použil ORION
  • 3 x20g vanilkový cukor
  • 2 x250g smotany na šľahanie
  • 2 xsmetafix fixovanie šľahačky
Inštrukcie
  1. KORPUS:
  2. Mix orieškov postrúhame na strúhadle, kde robíme strúhanku (V LIDL-i sa dá kúpiť taký mix presne 200g). Pridáme ostatné sypké ingrediencie a roztopené maslo.
  3. Rukami dôkladne vypracujeme také voňavé cesto a natlačíme na spodok formy (Ja som použil okrúhlu s priemerom 28cm). Pečieme pri teplote 180 stupňov po dobu 20 minút.
  4. Necháme vychladnúť a veľmi ostrým nožom odkrojíme okolo krajov ten kopček, ktorý sa pri pečení vytvoril, aby sme dostali dokonale rovný korpus.
  5. Tieto zvyšky schováme pred rodinou, a dáme si ich s kávou. Upozorňujem ale, že káva musí byť uvarená skorej, ako odkrojíte ten hrboľček okolo, lebo ak ho raz ochutnáte, na kávu už čas neostane.
  6. MALINOVÁ VRSTVA:
  7. Najprv polovicu malín poukladáme na vychladnutý korpus.
  8. Do tvarohu pridáme dužinu z jednej vanilky, pol deci malinového sirupu a druhú polovicu malín.
  9. Dobre vymiešame - NEOCHUTNÁVAŤ! Pudingy vysypeme do 7dl mlieka, pridáme 4 PL cukru a uvaríme hustejší puding, ktorý vlejeme do misky s vymiešaným tvarohom.
  10. Tým ho trošku schladíme, preto treba pracovať rýchlo. Túto zmes dobre, ale jemne zamiešame gumenou stierkou (lízatkom) a opatrne nalejeme na korpus, kde už na nás čakajú maliny. Necháme vychladnúť - najlepšie do druhého dňa.
  11. ČOKOLÁDOVÁ PENA
  12. Čokoládu nalámeme a dáme rozpúšťať nad parou.
  13. Medzitým si pripravíme šľahačku zo smotany a cukru a pred dokončením (už bude takmer hotová šľahačka) do nej postupne zapracujeme stužovač. Medzitým by sa nám mala roztopiť aj čokoláda a tak ju rovno zapracujeme do šľahačky.
  14. Hotovú ochutenú čokoládovú šľahačku nanesieme na malinovú vrstvu a necháme aspoň 2 hodiny riadne vychladiť.
Poznámky k receptu

SERVÍROVANIE odporúčam nadekorovať Pikaom. V obchode ho kúpite niekde vedľa sladeného zahusteného mlieka v tube (Jesienka, Piknik)