Nymfomanka
Niekedy raz nestačí. To je prípad aj tohoto "koláčika". Môže za to fantastický orechový korpus, neuveriteľne malinový tvarohový krém a pena z bielej čokolády a smotany na šľahanie.
Ingrediencie
- ORIEŠKOVÝ KORPUS
- 200 g polohrubej múky
- 200 g cukru
- 200 g klasického masla
- 200 g postrúhaných orechov mix
- 1 PL prášok do pečiva odporúčam vínny kameň
- MALINOVÁ VRSTVA
- 250 g maliny 2x125g
- 250 g hrudkovitý tvaroh
- 0,5 dl dobrý malinový sirup "póldeci"
- 1 vanilkový struk
- 2 x malinový puding Dr. Oetker
- 7 dl mlieka kľudne aj trvanlivé polotučné
- 4 PL cukru
- PENA Z BIELEJ ČOKOLÁDY A SMOTANY MOUSSE
- 200 g dobrej bielej čokolády Ja som použil ORION
- 3 x20g vanilkový cukor
- 2 x250g smotany na šľahanie
- 2 xsmetafix fixovanie šľahačky
Inštrukcie
-
KORPUS:
-
Mix orieškov postrúhame na strúhadle, kde robíme strúhanku (V LIDL-i sa dá kúpiť taký mix presne 200g). Pridáme ostatné sypké ingrediencie a roztopené maslo.
-
Rukami dôkladne vypracujeme také voňavé cesto a natlačíme na spodok formy (Ja som použil okrúhlu s priemerom 28cm). Pečieme pri teplote 180 stupňov po dobu 20 minút.
-
Necháme vychladnúť a veľmi ostrým nožom odkrojíme okolo krajov ten kopček, ktorý sa pri pečení vytvoril, aby sme dostali dokonale rovný korpus.
-
Tieto zvyšky schováme pred rodinou, a dáme si ich s kávou. Upozorňujem ale, že káva musí byť uvarená skorej, ako odkrojíte ten hrboľček okolo, lebo ak ho raz ochutnáte, na kávu už čas neostane.
-
MALINOVÁ VRSTVA:
-
Najprv polovicu malín poukladáme na vychladnutý korpus.
-
Do tvarohu pridáme dužinu z jednej vanilky, pol deci malinového sirupu a druhú polovicu malín.
-
Dobre vymiešame - NEOCHUTNÁVAŤ! Pudingy vysypeme do 7dl mlieka, pridáme 4 PL cukru a uvaríme hustejší puding, ktorý vlejeme do misky s vymiešaným tvarohom.
-
Tým ho trošku schladíme, preto treba pracovať rýchlo. Túto zmes dobre, ale jemne zamiešame gumenou stierkou (lízatkom) a opatrne nalejeme na korpus, kde už na nás čakajú maliny. Necháme vychladnúť - najlepšie do druhého dňa.
-
ČOKOLÁDOVÁ PENA
-
Čokoládu nalámeme a dáme rozpúšťať nad parou.
-
Medzitým si pripravíme šľahačku zo smotany a cukru a pred dokončením (už bude takmer hotová šľahačka) do nej postupne zapracujeme stužovač. Medzitým by sa nám mala roztopiť aj čokoláda a tak ju rovno zapracujeme do šľahačky.
-
Hotovú ochutenú čokoládovú šľahačku nanesieme na malinovú vrstvu a necháme aspoň 2 hodiny riadne vychladiť.
Poznámky k receptu
SERVÍROVANIE odporúčam nadekorovať Pikaom. V obchode ho kúpite niekde vedľa sladeného zahusteného mlieka v tube (Jesienka, Piknik)