Dia Viedenská torta
Ingrediencie
  • CESTO
  • 200 g múky = 100g ovsená + 100g semolína
  • (majú v Bille alebo hladká špeciál
  • 1 čl pdp
  • 1 celé vajce
  • 70 g brezový cukor - môže byt aj biely
  • 125 g masla
  • toto všetko dobre premiesime na tuhé cesto zabalíme do potr. fólie a odložíme do chladničky
  • PLNKA
  • 2 očistené jablká nakrájame na mesiačiky
  • 150 g masla
  • 70 g cukru alebo 7g stevie
  • 1 vajce
  • 100 g múky = 50g ovsená + 50g biela špaldová
  • 1 kelímok biely grecky jogurt cca 250 ml
  • 1 kelímok tvaroh hrudkový 250g
  • 30 g sekaných mandlí a kešu na zdobenie
Inštrukcie
  1. Formu si vymastím a vysypem múkou, cesto si vyvaľkám na veľkosť tortovej formy ale o niečo viac lebo potrebujem aj na boky cca 2-3 cm a celé to dám zase do chladničky.
  2. Kým nám cesto odpočíva v chladničke pripravíme si plnku z jabĺk.
  3. Maslo,cukor a vajíčko vymiešame do penista, pridáme múky a nakoniec jogurt a tvaroh, premiešame, vyberieme tortovú formu z cestom z chladničky a poukladáme na mesiačiky nakrájané jablká - asi pol cm hrubé- na cesto a zalejeme plnkou.
  4. Rozotriem ju lyžičkou a dáme do rúry na 180 stupňov na 50 minút. Po 10-15 min posypem sekanými orechmi.