
Dia Viedenská torta
Ingrediencie
- CESTO
- 200 g múky = 100g ovsená + 100g semolína
- (majú v Bille alebo hladká špeciál
- 1 čl pdp
- 1 celé vajce
- 70 g brezový cukor - môže byt aj biely
- 125 g masla
- toto všetko dobre premiesime na tuhé cesto zabalíme do potr. fólie a odložíme do chladničky
- PLNKA
- 2 očistené jablká nakrájame na mesiačiky
- 150 g masla
- 70 g cukru alebo 7g stevie
- 1 vajce
- 100 g múky = 50g ovsená + 50g biela špaldová
- 1 kelímok biely grecky jogurt cca 250 ml
- 1 kelímok tvaroh hrudkový 250g
- 30 g sekaných mandlí a kešu na zdobenie
Inštrukcie
-
Formu si vymastím a vysypem múkou, cesto si vyvaľkám na veľkosť tortovej formy ale o niečo viac lebo potrebujem aj na boky cca 2-3 cm a celé to dám zase do chladničky.
-
Kým nám cesto odpočíva v chladničke pripravíme si plnku z jabĺk.
-
Maslo,cukor a vajíčko vymiešame do penista, pridáme múky a nakoniec jogurt a tvaroh, premiešame, vyberieme tortovú formu z cestom z chladničky a poukladáme na mesiačiky nakrájané jablká - asi pol cm hrubé- na cesto a zalejeme plnkou.
-
Rozotriem ju lyžičkou a dáme do rúry na 180 stupňov na 50 minút. Po 10-15 min posypem sekanými orechmi.