Bábovka z gaštanového pyré
Bábovka bez múky a cukru, iba z dvoch surovín. Tento recept zvládne naozaj každý
Ingrediencie
- 4 ks vajcia
- 250 g mrazené gaštanové pyré rozmrazené, nastrúhané
Inštrukcie
-
Vajíčka rozdelíme na žĺtka a bielka. Žĺtka dobre vymiešame na penu.
-
K žĺtkovej pene pridáme nastrúhané pyré. Vymiešame do hustej svetlej peny.
-
Bielka vymiešame na sneh. Bielkový sneh ručne pomaly vmiešame do gaštanovej peny.
-
Predhrejeme rúru na 180°C. Bábovkovú formu vymastíme maslom a vysypeme hrubou múkou.
-
Cesto veľkou lyžicou opatrne vkladáme do formy aby sa neporušilo vymazané maslo s múkou.
-
Bábovkovú formu s cestom vložíme do rúry a po zavretí znížime teplotu na 160°C a necháme piecť asi 35 minút.
-
Bábovku necháme 20 - 30 minút chladiť. Bábovku opatrne vyklopíme. Môžeme ju pocukrovať, alebo obliať čokoládovou polevou.