
Čokoládovo-banánová torta
Čokoládovo-banánová torta s ľahučkým piškótovým cestom, ktorá sa rozplýva na jazyku
Ingrediencie
- Korpus:
- 6 vajec
- 6 PL kryšt. cukor
- 6 PL hrubej múky
- štipka soli
- 1 vanilkový cukor
- Krém:
- 5 dl mlieko
- 1 bal. čokoládový puding
- 1 PL Maizeny – alebo iného škrobu
- 50 g horkej čokolády aspoň 60%-nej
- 80 g práškový cukor
- 120 g masla
- 4 väčšie zrelé banány
Inštrukcie
-
Bielka z vajec vyšľaháme na tuhý sneh. Do neho postupne jemne vmiešame cukor, vanilkový cukor, po lyžiciach múku zmiešanú so soľou a nakoniec po jednom žĺtky.
-
Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie.
-
Rúru rozohrejeme na 180 °C, vložíme tortu, teplotu znížime na 150 °C a pečieme asi 30 minút. Hotovú necháme vo forme trochu vychladnúť, potom vyklopíme a odstránime papier. Rozkrojíme na 2 časti.
-
3 dl mlieka necháme zovrieť. Vo zvyšných 2 dl mlieka rozmiešame puding a maizenu, vlejeme do zovretého mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustý puding.
-
Ešte do horúceho vmiešame na kúsky nalámanú čokoládu a miešame, kým sa nerozpustí.
-
Za občasného miešania necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom, pridáme vychladnutý puding a vymiešame hladký krém.
-
Banány šikmo nakrájame na kolieska a najkrajšie necháme na ozdobu.
-
Na spodný plát torty natrieme tretinu krému, naukladáme banán a dáme druhú tretinu krému.
-
Prikryjeme druhým plátom. Na vrch dáme zostávajúci krém a ponatierame aj boky torty. Nakoniec dozdobíme banánmi.