Banánovo tvarohová bábovka
Super šťavnatá banánovo tvarohová bábovka bez pridanej múky a tuku
Ingrediencie
- 250 g mäkkého tvarohu
- 250 g hrudkovitého tvarohu
- 2 zrelé banány
- 5 vajec
- 5 PL agáve/medu
- hrozienka podľa chuti
- čerešne podľa chuti
Inštrukcie
-
Banány spolu s tvarohom roztlačíme vidličkou a zmiešame dokopy. Pridáme vajcia, sladidlo a ostatné suroviny a poriadne premiešame.
-
Keď sú suroviny prepojené, cesto vylejeme do silikónovej formy na štandardne veľkú bábovku.
-
Pečieme zhruba 35-40 minút na 170 stupňoch (dĺžku pečenia si prípadne upravte podľa výkonnosti vašej rúry), kým bábovka nezačne chytať zlatú farbu.
-
Odporúčam použiť silikónovú formu, inak sa bábovka môže pripiecť k forme alebo nedržať tvar.
-
Po dopečení ju nechajte úplne vychladnúť (aspoň 15 min) a až potom ju vyklopte z formy a narežte. Ak sa rozpadáva, dajte ju na 1-2 hodiny do chladničky a vyklopte až potom.
-
Je výborná ihneď po upečení, no ešte šťavnatejšia je na druhý deň po odležaní v chladničke.
-
Dobrú chuť 🙂