Banánovo tvarohová bábovka
Super šťavnatá banánovo tvarohová bábovka bez pridanej múky a tuku
Ingrediencie
  • 250 g mäkkého tvarohu
  • 250 g hrudkovitého tvarohu
  • 2 zrelé banány
  • 5 vajec
  • 5 PL agáve/medu
  • hrozienka podľa chuti
  • čerešne podľa chuti
Inštrukcie
  1. Banány spolu s tvarohom roztlačíme vidličkou a zmiešame dokopy. Pridáme vajcia, sladidlo a ostatné suroviny a poriadne premiešame.
  2. Keď sú suroviny prepojené, cesto vylejeme do silikónovej formy na štandardne veľkú bábovku.
  3. Pečieme zhruba 35-40 minút na 170 stupňoch (dĺžku pečenia si prípadne upravte podľa výkonnosti vašej rúry), kým bábovka nezačne chytať zlatú farbu.
  4. Odporúčam použiť silikónovú formu, inak sa bábovka môže pripiecť k forme alebo nedržať tvar.
  5. Po dopečení ju nechajte úplne vychladnúť (aspoň 15 min) a až potom ju vyklopte z formy a narežte. Ak sa rozpadáva, dajte ju na 1-2 hodiny do chladničky a vyklopte až potom.
  6. Je výborná ihneď po upečení, no ešte šťavnatejšia je na druhý deň po odležaní v chladničke.
  7. Dobrú chuť 🙂