Vinegrette
Ingrediencie
  • Ide o olejovo-octový nálev francúzskeho pôvodu ktorý sa používa ako dresing na listové šaláty, ale používam ho aj na surovú strúhanú zeleninu - mrkvu alebo celer alebo na varené strukoviny nastudeno s cibuľkou, výborný je s avokádom a dokonca mi chutí aj na mozarelle s paradajkami....
  • Ja ho mám vždy poruke v zásobe v litrovej fľaši od oleja .
  • 3 diely oleja ja dávam 2 diely slnečnicového alebo repkového a 1 diel olivového
  • 1 diel octu
  • Soľ dá sa dať aj naša plnotučná, ale tá obsahuje cukor a to mi tam moc nechutí, čierne korenie a Dijonskú horčica
Inštrukcie
  1. Treba to poriadne pretrepať ( uzatvárateľná fľaša je najvhodnejšie médium) a naliať.
  2. 1 diel = polievková lyžica/ šálka/záhyb na fľaši - záleží aké množstvo vinegrettu chcete zrobiť