Ľahký rebarborovo-tvarohovo-jogurtový krémovník
Rebarbora je jednou z najzdravších druhov zeleniny. Jej chuť je kyslá a preto sa hodí do osviežujúceho letného koláčika
Ingrediencie
- 1 l ístkové cesto - najlepšie už rozvaľkané
- Plnka:
- 1 kocka tvarohu 250 g
- 1 biely jogurt 150 g
- 150 g prášk. cukor
- 1 vanilkový cukor
- 1 jahodový pudingový prášok
- 1 dl olej
- 4 dl mlieko
- 3 žĺtky
- 1 vajce
- 500 g rebarbory
- 2 PL kryštálového cukru
- Sneh na vrch:
- 3 bielky
- 4 PL cukru
Inštrukcie
-
Z rebarborových stoniek odkrojíme hornú časť, kde sú končeky listov, a spodné cca 4 centimetre – to záleží na velikosti stonky.
-
Rebarboru ošúpeme, silnejšie stonky rozrežeme ešte pozdĺžne, a nakrájame na asi centimetrové kúsky. Zasypeme kryštálovým cukrom, aby rebarbora trochu zmäkla.
-
Všetky suroviny na plnku dáme do mixéra a dobre premixujeme.
-
Z bielkov a cukru vymiešame sladký sneh a odložíme ho do chladničky.
-
Cesto dáme na mastný papier na plech tak, aby v plechu vytvorilo vaničku. Na cesto nalejeme plnku.
-
Posypeme ju kúskami rebarbory. Dáme do rúry a pečieme na 200 °C asi 25 minút.
-
Potom na koláč natrieme sladký sneh a pečieme ešte 10 minút. Krájame mokrým nožom až po vychladnutí.
-
Pre lepšiu chuť môžete okrem rebarbory dať do zákusku aj na štvrťky pokrájané jahody.