Čučoriedková torta s orechovým korpusom
Chcete koláčik bez múky ? Nech sa páči, recept je Váš 🙂
Ingrediencie
- Orechový korpus:
- 250 g strúhaných orechov mix ako strúhanka
- 3 vajíčka
- 75 g cukru
- Čučo-pudingová vrstva:
- 250 ml smotany na šľahanie
- 500 ml zavárané čučoriedky
- 4 PL kryštálový cukor
- 1,5 Zlatý klas alebo vanilkový puding 60g - na 750ml tekutiny
- Biela čučo vrstva:
- 500 ml smotana na šľahanie
- 1 stužovač do šľahačky
- 40 g vanilkový cukor
- 250 ml čerstvé čučoriedky
Inštrukcie
-
Orechový korpus okrúhly (priemer tak 24cm):
-
Vajíčka rozdelíme (bielky, žĺtka), cukor rozdelíme na polovicu.
-
Jednu pridáme k bielkam, druhú k žĺtkom. Z bielkov vymiešame hustý sneh a zo žĺtkov svetlý hustý krém.
-
Spolu s nastrúhanými orechmi opatrne vymiešame penové cesto a upečieme v papierom vystlanej okrúhlej forme 20 minút pri teplote 180 stupňov.
-
Čučo-pudingová vrstva:
-
Suroviny spolu vymiešame, uvaríme hustý puding a vylejeme na vychladnutý korpus - necháme poriadne vychladnúť (najlepšie do druhého dňa v chladničke).
-
Biela čučo vrstva:
-
Zo smotany a cukru pripravíme šľahačku a tesne pred dokončením pridáme aj stužovač, aby nám šľahačka držala formu. Pridáme tak 3/4 čerstvých čučoriedok. Poslednú štvrtinu necháme na ozdobenie.
-
Prajem dobrú chuť 🙂