
Fantastické lievance
Získali si sympatie stoviek stravníkov. Dokonca babky chceli odomňa recept na ne.
Ingrediencie
- pre účely prípravy surovín použijeme JEDEN hrnček o objeme 250-300 ml . Základné pravidlo na suroviny: je jedno, aký bude - ide o pomer surovín
- 2-2-2 a pol-pol-pol
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 2 hrnčeky polotučného mlieka
- 2 vajíčka
- pol hrnčeka kryštálového cukru
- pol čl soli
- pol kocky droždia môže byť aj 1/2 sušeného
Inštrukcie
-
Z uvedených surovín vypracujeme hustejšie palacinkové cesto (najlepšie elektricky - metličkami). Necháme ho aspoň hodinku na teplejšom mieste, nech zväčší svoj objem.
-
Na rozpálenej panvici z nich pečieme na pár kvapkách oleja lievance požadovanej veľkosti.
-
Ideálna plnka: ovocný džem, Nutela, mleté orechy s troškou vanilkového pudingu, Mletý mak s curkom a troškou vanilkového pudingu (spojivo).