Gaštanový terminátor
Bez múky no napriek tomu dôstojné zakončenie hodovania.
Ingrediencie
  • KORPUS:
  • 4 vajíčka
  • 250 g srúhaných vlašských orechov alebo iných
  • 100 g cukru
  • GAŠTANOVÁ VRSTVA
  • 250 g uvarených a očistených gaštanov
  • 1 dl smotana na šľahanie
  • 150 g 60%-tná čokoláda AMAZONAS LIDL
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 2 PL cukru
  • 50 g klasického masla
  • ŠĽAHAČKOVÁ VRSTVA
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 stužovať do šľahačky
  • kakao na posypanie
Inštrukcie
  1. vajíčka rozdelíme (bielky, žĺtky) a vyšľaháme. Bielky s polovicou cukru na tuhý sneh a žĺtky s druhou polovicou cukru na hustý svetlý krém.
  2. Pridáme nastrúhané orechy a bielkový sneh. Vylejeme do formy (vystlaná papierom) a pečieme 20 minút pri teplote 180 stupňov. Necháme vychladnúť
  3. GAŠTANOVÁ VRSTVA:
  4. Uvarené gaštany a 1 dl smotany na šľahanie rozmixujeme ponorným mixérom na pastu. Zvyšnú smotanu (250 ml) dáme uvariť, odstavíme z plameňa a nalámeme do nej čokoládu,
  5. Čokoládu necháme roztopiť. Maslo pridáme ku gaštanovej paste, následne aj smotanu s roztopenou čokoládou a ponorným mixérom opäť dôkladne rozmixujeme do zamatového krému - vylejeme na korpus - necháme 3-4 hodín vychladnúť.
  6. ŠĽAHAČKA:
  7. Smotanu s cukrom vyšľaháme do šľahačky. Tesne pred dokončením pridáme stužovať a celé to navrstvíme na gaštanovú vrstvu.
  8. Pred podávaním posypeme kakaom a TRADÁ ... žneme úspech a nehynúcu slávu 🙂