
Gaštanový terminátor
Bez múky no napriek tomu dôstojné zakončenie hodovania.
Ingrediencie
- KORPUS:
- 4 vajíčka
- 250 g srúhaných vlašských orechov alebo iných
- 100 g cukru
- GAŠTANOVÁ VRSTVA
- 250 g uvarených a očistených gaštanov
- 1 dl smotana na šľahanie
- 150 g 60%-tná čokoláda AMAZONAS LIDL
- 250 ml smotany na šľahanie
- 2 PL cukru
- 50 g klasického masla
- ŠĽAHAČKOVÁ VRSTVA
- 250 ml smotany na šľahanie
- 1 vanilkový cukor
- 1 stužovať do šľahačky
- kakao na posypanie
Inštrukcie
-
vajíčka rozdelíme (bielky, žĺtky) a vyšľaháme. Bielky s polovicou cukru na tuhý sneh a žĺtky s druhou polovicou cukru na hustý svetlý krém.
-
Pridáme nastrúhané orechy a bielkový sneh. Vylejeme do formy (vystlaná papierom) a pečieme 20 minút pri teplote 180 stupňov. Necháme vychladnúť
-
GAŠTANOVÁ VRSTVA:
-
Uvarené gaštany a 1 dl smotany na šľahanie rozmixujeme ponorným mixérom na pastu. Zvyšnú smotanu (250 ml) dáme uvariť, odstavíme z plameňa a nalámeme do nej čokoládu,
-
Čokoládu necháme roztopiť. Maslo pridáme ku gaštanovej paste, následne aj smotanu s roztopenou čokoládou a ponorným mixérom opäť dôkladne rozmixujeme do zamatového krému - vylejeme na korpus - necháme 3-4 hodín vychladnúť.
-
ŠĽAHAČKA:
-
Smotanu s cukrom vyšľaháme do šľahačky. Tesne pred dokončením pridáme stužovať a celé to navrstvíme na gaštanovú vrstvu.
-
Pred podávaním posypeme kakaom a TRADÁ ... žneme úspech a nehynúcu slávu 🙂