Výborný marhuľový koláčik
Výborný marhuľový koláčik – na celý rok, s čerstvými alebo zaváranými marhuľami
Ingrediencie
- marhule – asi 16 ks alebo zavárané polovičky marhúľ
- 250 g masla alebo rastlinného tuku
- 200 g múčkového cukru
- 1 vrecko vanilkového cukru
- štipku soli
- kôru z 1 citróna
- 4 vajcia
- 250 g hladkej múky
- 50 g Solamylu alebo iného škrobu,
- 1/2 vrecka prášku do pečiva
- Poleva: 100 g prášk. cukru
- šťava z 1 citrónu
Inštrukcie
-
Z tuku, cukru, vanilkového cukru a soli vymiešame krém.
-
Pridáme citrónovú kôru a nakoniec vmiešame vajíčka - jedno po druhom.
-
Zmiešame múku so Solamylom a práškom do pečiva, pridáme ich tiež do krému a všetko dohromady miešame, kým nevznikne hladké cesto.
-
Na plech dáme mastný papier. Naň vylejeme cesto a zarovnáme ho.
-
Rovnomerne poukladáme polovičky marhúľ.
-
Vo vyhriatej rúre (el. sporák 175 st C / plyn stupeň 2) pečieme 20 - 25 minút.
-
Práškový cukor vymiešame s citrónovou šťavou a touto citrónovou zmesou polejeme koláč rovnomerne v prúžkoch krížom cez marhule.
-
Na záver pokrájame koláč na kúsky - 1 marhuľa = 1 kúsok.