Orechovo – nugátový rez
Orechovo – nugátový rez – spojením orechového cesta, nugátovej plnky a čokoládovej polevy vznikne nezabudnuteľná kombinácia chutí
Ingrediencie
  • 4 vajcia
  • 200 g práškového cukru
  • 9 PL vody
  • 100 g zomletých orechov
  • 200 g hrubej múky
  • 1 prášok do pečenia
  • Plnka:
  • 2 vajcia
  • 2 plné PL kakaa
  • 5 plných PL práškového cukru
  • 200 g masla
  • Kakaová poleva:
  • 70 g margarín – Cera
  • 70 g práškový cukor
  • 2 plné PL kakao
  • 1 PL maizena
  • 2 PL mlieko
  • trochu rumu
Inštrukcie
  1. Z bielkov ušľaháme hustý sneh. Vymiešame do penista zĺtky a cukor. Do toho primiešame po troche vodu (3 PL, miešať, 3 PL, miešať, 3 PL miešať).
  2. Pridáme orechy, múku rozmiešanú s práškom do pečenia a na záver sneh. Vylejeme na hlboký plech alebo do dobre pomastenej a vymúčenej formy (napr. podkova) a upečieme.
  3. Krém: celé vajcia, kakao a cukor rozmiešame a dáme variť nad paru. Za stáleho miešania uvaríme do zhustnutia. Necháme vychladnúť. Do vychladnutého pridáme maslo.
  4. Z cesta na hlbokom plechu vytvoríme 3 rovnaké pláty, ktoré uložíme na seba.
  5. Ak sme robili podkovu, prekrojíme ju na 3 pláty. Pláty spájame nugátovým krémom. Zvyšok použijeme na boky zákusku.
  6. Poleva: Všetko dáme variť nad paru. Miešame, pokiaľ sa všetko nerozpustí.
  7. Odstavíme a miešame, kým trochu nezhustne. Potom zákusok polejeme. Môžeme dozdobiť rumovými pralinkami a pusinkami z krému.