
Orechovo – nugátový rez
Orechovo – nugátový rez – spojením orechového cesta, nugátovej plnky a čokoládovej polevy vznikne nezabudnuteľná kombinácia chutí
Ingrediencie
- 4 vajcia
- 200 g práškového cukru
- 9 PL vody
- 100 g zomletých orechov
- 200 g hrubej múky
- 1 prášok do pečenia
- Plnka:
- 2 vajcia
- 2 plné PL kakaa
- 5 plných PL práškového cukru
- 200 g masla
- Kakaová poleva:
- 70 g margarín – Cera
- 70 g práškový cukor
- 2 plné PL kakao
- 1 PL maizena
- 2 PL mlieko
- trochu rumu
Inštrukcie
-
Z bielkov ušľaháme hustý sneh. Vymiešame do penista zĺtky a cukor. Do toho primiešame po troche vodu (3 PL, miešať, 3 PL, miešať, 3 PL miešať).
-
Pridáme orechy, múku rozmiešanú s práškom do pečenia a na záver sneh. Vylejeme na hlboký plech alebo do dobre pomastenej a vymúčenej formy (napr. podkova) a upečieme.
-
Krém: celé vajcia, kakao a cukor rozmiešame a dáme variť nad paru. Za stáleho miešania uvaríme do zhustnutia. Necháme vychladnúť. Do vychladnutého pridáme maslo.
-
Z cesta na hlbokom plechu vytvoríme 3 rovnaké pláty, ktoré uložíme na seba.
-
Ak sme robili podkovu, prekrojíme ju na 3 pláty. Pláty spájame nugátovým krémom. Zvyšok použijeme na boky zákusku.
-
Poleva: Všetko dáme variť nad paru. Miešame, pokiaľ sa všetko nerozpustí.
-
Odstavíme a miešame, kým trochu nezhustne. Potom zákusok polejeme. Môžeme dozdobiť rumovými pralinkami a pusinkami z krému.