
Kokosová pochúťka s čokoládovou čiapočkou
Kokosová pochúťka s čokoládovou čiapočkou – neodolateľné pre tých, čo milujú kokos a horkú čokoládu
Ingrediencie
- Cesto:
- – klasické krémešové:
- 150 g hladká múka
- 150 g polohrubá múka
- 50 g prášk. cukor
- 50 g maslo
- 1 ks vajce
- 2 PL mlieko
- 10 g salajka jelenia soľ alebo amónium
- - alebo pre lenivých – 1 bal. lístkového cesta
- - alebo pre tých čo sa im nechce trápiť sa s cestom - 3 balíky BeBe keksov
- plnka:
- 100 g kokosovej múčky
- 4 PL kryštál. cukru
- 1 l mlieka
- 2 balíčky kokosového pudingu
- 2 balíčky vanilínového cukru
- 2 PL rumu
- 125 g masla
- plnka:
- 500 ml šľahačkovej smotany
- 100 g horkej čokolády aspoň 70%
- strúhaná čokoláda a kokos na posyp
Inštrukcie
-
Čokoládu na 2. plnku rozpustíme a vmiešame do zohriatej šľahačkovej smotany, kým sa celá nerozpustí. Necháme vychladnúť a dáme aspoň na hodinu do chladničky.
-
Krémešové cesto: Salajku rozpustíme v mlieku. Múku zmiešame s cukrom, pridáme tuk, vajce, mlieko so salajkou a vypracujeme cesto.
-
Cesto rozdelíme na 2 časti a priamo na papieri na pečenie vyvaľkáme 2 tenké pláty (veľké tak, aby sa rozmermi zmestili do hlbokého plechu).
-
Na obrátenú stranu plechu položíme papier aj s cestom, popicháme vidličkou a pečieme pri 185°C 8-9 minút. POZOR, salajka pri pečení smrdí, takže neotvárajte rúru a potom vyvetrajte. Upečené cesto je už bez zápachu 🙂
-
Do hlbokého plechu vložíme plát cesta (alebo polovicu keksov).
-
V mlieku uvaríme puding s vanilkovým a kryštálovým cukrom a kokosovou múčkou. Zmiešame s maslom a rumom. Polovicu pudingového krému nalejeme na cesto a zarovnáme.
-
Navrch uložíme druhý plát (alebo poukladáme druhú polovicu keksov) a zalejeme zvyšným krémom. Koláč dáme stuhnúť do chladničky.
-
Čokoládovú smotanu vyšľaháme na šľahačku, natrieme na koláč a posypeme strúhanou čokoládou a kokosom.