Kokosová pochúťka s čokoládovou čiapočkou
Kokosová pochúťka s čokoládovou čiapočkou – neodolateľné pre tých, čo milujú kokos a horkú čokoládu
Ingrediencie
  • Cesto:
  • – klasické krémešové:
  • 150 g hladká múka
  • 150 g polohrubá múka
  • 50 g prášk. cukor
  • 50 g maslo
  • 1 ks vajce
  • 2 PL mlieko
  • 10 g salajka jelenia soľ alebo amónium
  • - alebo pre lenivých – 1 bal. lístkového cesta
  • - alebo pre tých čo sa im nechce trápiť sa s cestom - 3 balíky BeBe keksov
  • plnka:
  • 100 g kokosovej múčky
  • 4 PL kryštál. cukru
  • 1 l mlieka
  • 2 balíčky kokosového pudingu
  • 2 balíčky vanilínového cukru
  • 2 PL rumu
  • 125 g masla
  • plnka:
  • 500 ml šľahačkovej smotany
  • 100 g horkej čokolády aspoň 70%
  • strúhaná čokoláda a kokos na posyp
Inštrukcie
  1. Čokoládu na 2. plnku rozpustíme a vmiešame do zohriatej šľahačkovej smotany, kým sa celá nerozpustí. Necháme vychladnúť a dáme aspoň na hodinu do chladničky.
  2. Krémešové cesto: Salajku rozpustíme v mlieku. Múku zmiešame s cukrom, pridáme tuk, vajce, mlieko so salajkou a vypracujeme cesto.
  3. Cesto rozdelíme na 2 časti a priamo na papieri na pečenie vyvaľkáme 2 tenké pláty (veľké tak, aby sa rozmermi zmestili do hlbokého plechu).
  4. Na obrátenú stranu plechu položíme papier aj s cestom, popicháme vidličkou a pečieme pri 185°C 8-9 minút. POZOR, salajka pri pečení smrdí, takže neotvárajte rúru a potom vyvetrajte. Upečené cesto je už bez zápachu 🙂
  5. Do hlbokého plechu vložíme plát cesta (alebo polovicu keksov).
  6. V mlieku uvaríme puding s vanilkovým a kryštálovým cukrom a kokosovou múčkou. Zmiešame s maslom a rumom. Polovicu pudingového krému nalejeme na cesto a zarovnáme.
  7. Navrch uložíme druhý plát (alebo poukladáme druhú polovicu keksov) a zalejeme zvyšným krémom. Koláč dáme stuhnúť do chladničky.
  8. Čokoládovú smotanu vyšľaháme na šľahačku, natrieme na koláč a posypeme strúhanou čokoládou a kokosom.