"ECHT" čokoládový koláč
kto si dá čokoládový koláč ?
Ingrediencie
  • Cesto: 150g čokoláda horká alebo na varenie - podľa chuti, 75g maslo, 60g kr. cukor, 1,5 PL hl múka, 3 celé vajíčka
  • Poleva: 100g čokoláda 75 ml šlahačka na šlahanie
Inštrukcie
  1. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a maslo. Necháme schladnút na izbovú teplotu.
  2. V mise vyšľaháme celé vajíčka s cukrom do tuhej peny - musí byť úplne tuhá. Trvá to dlhšie, odhadom 5-7 min.
  3. Do vyšľahaných vajec opatrne zašľaháme čokoládovu hmotu a múku.
  4. Dáme piecť na malý pekáčik (cca 25x25 cm). 150 st, 30 min
  5. Poleva: vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoladú a šlahačku. Nešľanáme to, iba zmiešame.