
Orechovo čokoladovo malinové muffiny s hoblinkami biokokosu a čokoládovými lupienkami
Kokosové muffiny - atmosféra slnečných pláží a sviežeho mora.
Ingrediencie
- 500 g hladká múka 00/ alebo zdravšia verzia špaldová hladká
- 150 g cukor práškový/alebo xylitol kokosový cukor ...
- 2 dcl olej
- 1 vanilinový cukor
- 2 vajíčka
- Za hrsť malín
- Za hrsť mletých/sekaných orechov
- 1 prášok do pečiva
- Od oka čoko vločky lidl- belbake
Inštrukcie
-
Dôležité je miešat nie mixérom ale metličkou ručne, aby sa viac prevzdušnilo cesto a prilievať mlieko tak, aby vzniklo cesto krémovej konzistencie, trošku hustejšie (aby sa nelialo ale odtŕhalo od lyžice)
-
Dáme do košíčkov asi do 3/4 a navrch nasypeme hoblinky kokosu. Pečú sa na 175°C a čas treba odsledovať.
-
Keď sa pekne nafúknu a sú ružové treba vybrať a vyskúšať špajlou či už sú. ( Môže sa stať, že ostane umazaná od maliny alebo čokolády - treba skusiť preistotu ešte raz)
-
Hneď ako sa horúce vyberú sa posypú čokolupienkami, aby sa čokoláda trochu zatavila a držala ako posýpka.