
SACHEROVA TORTA v zdravšej verzii
Ingrediencie
- Korpus: 5 vajec
- 0,5 hrnčeka polohrubej múky 3dcl,
- 0,5 hrnčeka ražnej múky
- 1 hrnček trstinového cukru
- 1-2 polievkové lyžice kvalitného kakaa
- 2 polievkové lyžice medu
- Poleva: 2 šľahačkové smotany - 200 ml
- 200 g horkej čokolády
- + káva a kyslejší lekvár
Inštrukcie
-
Ingrediencie na korpus vymiešame, nalejeme na plech či do formy a pečieme v teplovzdušnej rúre 1 hodinu pri 180°C.
-
Po upečení rozrežeme na polovice, obe polejeme jedným hrnčekom silnej kávy, potrieme lekvárom a spojíme.
-
Potom na celý vrch natrieme lekvár a potrieme polevou: v hrnci roztopíme čokoládu, pridáme smotanu a za stáleho miešania spojíme. Necháme odstáť 15-20 minút, nalejeme na korpus a necháme stuhnúť v chladničke.