
Bryndzové pagáče
Lokálna špecialita, alebo ideálny doplnok k posedeniu pri víne, pive, alebo kofolke.
Ingrediencie
- 500 g polohrubej múky
- 1 palmarín
- 250 g bryndze
- 1 kyslá smotana
- 1 droždie
- 1 dcl mlieka
- štipka soli a trosku cukru do kvásku
- 1 vajíčko na potretie
Inštrukcie
-
Pripravíme si kvások z 1 droždia, 1 dcl vlažného mlieka, štipky soli, cukru a trošky múky.
-
Do misy dáme múku, zmäknutý palmarín, bryndzu a kvások a vypracujeme cesto.
-
Necháme kysnúť cca 1 hodinu.
-
Cesto rozdelíme na 2 časti, vyvaľkáme, povykrajujeme malé pagáčiky, potrieme vajíčkom, posypeme sezamom a pečieme v rúre