
Zapekané papriky s bryndzovou plnkou
Úžasná kombinácia bryndze, syra a zeleniny. Navyše zapečená s lahodnou kombináciou chutí.
Ingrediencie
- 10 väčších paradajok
- 2 natvrdo uvarené vajcia
- 150 g bryndze
- 1 kocka čerstvého syra Lučina
- 1 malá šalotka nakrájaná nadrobno
- 2 PL nadrobno nasekanej pažítky
- štipka soli
Inštrukcie
-
Z umytých a osušených paradajok odkrojíme ostrým nožom vrchnú časť, opatrne vydlabeme dužinu a odložíme.
-
Bryndzu, syr, nadrobno nakrájané vajíčka a šalotku zmiešame, napokon pridáme pažítku.
-
Vzniknutou bryndzovou zmäsou naplníme paradajky a prikryjeme odkrojenou "čiapočkou".
-
Plnené paradajky poukladáme na zapekaciu misu a pečieme v predhriatej rúre asi 10 minút.
-
Chute sa vynikajúco spoja.
Poznámky k receptu
Podávame ako ľahkú večeru s varenými zemiakmi s petržlenovou vňaťou alebo pečenými paradajkami pohostíme návštevu. Veľmi chutné je to aj s chlebíkom.