Zapekané papriky s bryndzovou plnkou
Úžasná kombinácia bryndze, syra a zeleniny. Navyše zapečená s lahodnou kombináciou chutí.
Ingrediencie
  • 10 väčších paradajok
  • 2 natvrdo uvarené vajcia
  • 150 g bryndze
  • 1 kocka čerstvého syra Lučina
  • 1 malá šalotka nakrájaná nadrobno
  • 2 PL nadrobno nasekanej pažítky
  • štipka soli
Inštrukcie
  1. Z umytých a osušených paradajok odkrojíme ostrým nožom vrchnú časť, opatrne vydlabeme dužinu a odložíme.
  2. Bryndzu, syr, nadrobno nakrájané vajíčka a šalotku zmiešame, napokon pridáme pažítku.
  3. Vzniknutou bryndzovou zmäsou naplníme paradajky a prikryjeme odkrojenou "čiapočkou".
  4. Plnené paradajky poukladáme na zapekaciu misu a pečieme v predhriatej rúre asi 10 minút.
  5. Chute sa vynikajúco spoja.
Poznámky k receptu

Podávame ako ľahkú večeru s varenými zemiakmi s petržlenovou vňaťou alebo pečenými paradajkami pohostíme návštevu. Veľmi chutné je to aj s chlebíkom.