
Špenátový závin s ricottou
Špenátový závin s ricottou
Ingrediencie
- L ístkové cesto
- 1 kg čerstvých špenátových listov dá sa použiť aj mrazený – cca 1 balenie
- 250 g Ricotty
- 100 g strúhaný syr parmezán alebo ementál
- 3 mladé cibuľky
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 2 PL masla 1 vajce
- soľ čerstvo rozdrvené čierne korenie
Inštrukcie
-
Ak máme čerstvý špenát, listy sparíme, vyžmýkame, necháme odkvapkať.
-
Pri mrazenom tento krok odpadá. Medzitým si na masle usmažíme dosklovita nadrobno pokrájané cibuľky, ku ktorým pridáme sparený resp. rozmrazený špenát.
-
Osolíme, okoreníme, pridáme pretlačený cesnak a krátko všetko spolu podusíme.
-
Do tejto teplej zmesi zamiešame ricottu a máme pripravenú plnku.
-
Potom už len dáme túto plnku do stredu rozvaľkaného lístkového cesta, posypeme nastrúhaným syrom a zvinieme ho do tvaru „ štrúdle“.
-
Vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do trúby na 180,° na takých 15 min.
Poznámky k receptu
Tento ľahký slaný koláčik z lístkového cesta môže byť skvelou večerou alebo predjedlom aj u Vás na stole. Jeho príprava zaberie do 30 min. Podáva sa teplý alebo aj nastudeno.