Špenátový závin s ricottou
Špenátový závin s ricottou
Ingrediencie
  • L ístkové cesto
  • 1 kg čerstvých špenátových listov dá sa použiť aj mrazený – cca 1 balenie
  • 250 g Ricotty
  • 100 g strúhaný syr parmezán alebo ementál
  • 3 mladé cibuľky
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 2 PL masla 1 vajce
  • soľ čerstvo rozdrvené čierne korenie
Inštrukcie
  1. Ak máme čerstvý špenát, listy sparíme, vyžmýkame, necháme odkvapkať.
  2. Pri mrazenom tento krok odpadá. Medzitým si na masle usmažíme dosklovita nadrobno pokrájané cibuľky, ku ktorým pridáme sparený resp. rozmrazený špenát.
  3. Osolíme, okoreníme, pridáme pretlačený cesnak a krátko všetko spolu podusíme.
  4. Do tejto teplej zmesi zamiešame ricottu a máme pripravenú plnku.
  5. Potom už len dáme túto plnku do stredu rozvaľkaného lístkového cesta, posypeme nastrúhaným syrom a zvinieme ho do tvaru „ štrúdle“.
  6. Vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do trúby na 180,° na takých 15 min.
Poznámky k receptu

Tento ľahký slaný koláčik z lístkového cesta môže byť skvelou večerou alebo predjedlom aj u Vás na stole. Jeho príprava zaberie do 30 min. Podáva sa teplý alebo aj nastudeno.