Tak syrový, tak šťavnatý ideálny k vínku, pivku, alebo na piknik.
Kysnuté cesto je dobré aj na syrové koláče 🙂
Ingrediencie
  • 600 g polohrubá múka preosiata
  • 7 g suché droždie cca 21g, alebo polka kocky
  • 1 dl vlažného až mierne teplého mlieka
  • 3 dl perlivá minerálka napr magnezia
  • 1 dl olivový olej
  • 1 čl cukru
  • 2 čl soli
  • 1 vajíčko na potieranie
  • Náplň 1 bambíno cesto je na 4 rolády, no náplň LEN NA JEDNU - ostatné náplne si vymyslite - syr im len pomôže
  • suchá saláma
  • plátky syra
  • cibuľa
Inštrukcie
  1. Najjednoduchšie je to všetko spraviť v domácej pekárničke, ale povieme si postup, aj keď ju nemáte.
  2. Máte domácu pekáreň na chleba ?
  3. ÁNO: Najjednoduchšie je to celé dať do domácej pekárničky a zvoliť program KYSNUTÉ CESTO. hotové samo za 1,5 hod. Ešte predtým ale odporúčam droždie vymiešať aj s cukrom na takú drolivú zmes s múkou (stačí 100g múky). Až potom to celé nasypať do pekárničky s programom KYSNUTÉ CESTO (finta od profesionálneho pekára).
  4. NIE: droždie, cukor a 100g múky vypracujeme prstami do takej mrveničky, pridáme vlažné až teplé mlieko a necháme vo väčšej miske podkysnúť (25-30 minút). Teplota mlieka je vtedy dobrá, keď prstom cítime mierne teplo, ale nie veľmi veľa (teplota okolo 38 stupňov) Následne pridáme zvyšnú múku a ostatné ingrediencie, vypracujeme vláčne cesto a znova necháme podkysnúť, ale teraz rovnú hodinu.
  5. Cesto rozvaľkáme na dlhší pás.
  6. Po dlhšej strane naukladáme syr, vytlačíme jedno bambino, poukladáme suchú salámu a cibuľu (moja žena ju veľmi nemusí, ale ja ju milujem).
  7. Zrolujeme do takej dlhej rolky a nakrájame na trojúhoľníky. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, poukladáme na plech a necháme na teplom mieste podkysnúť 20-30 minút.
  8. Pečieme 20 minút pri teplote 180 stupňov (samozrejme, že Celzia).