Rýchla paradajková omáčka na pizzu podľa Jamieho Olivera
Túto omáčku na pizzu mám odskúšanú, je rýchla a skutočne výborná.
Ingrediencie
- 4 lyžice olivového oleja
- 3 konzervované lúpané oválne paradajky aj so šťavou
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 zväzoček čerstvej bazalky
- morská soľ podľa chuti
- čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Inštrukcie
-
Na rozpálenú panvicu nalejeme 4 lyžice olivového oleja, pridáme plátky cesnaku, ked začne zlatnúť, prihodíme lístky bazalky, konzervované celé paradajky aj so šťavou a vareškou ich rozmačkáme na jemno.
-
Ochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením, ked zmes zovrie, odstavíme z plameňa.
-
Omáčku prepasírujeme cez husté sito do misy, odstránime cesnak a bazalku a zoškrabneme zvyšok chutnej omáčky vareškou zo sita a pridáme k zmesi v mise.
-
Omáčku vrátime do panvice, ked zovrie, znížime plameň a necháme asi 5 minút len prebublávať, aby sa skoncentrovali chute, omáčka je hotová, ked dosiahneme správnu roztierateľnú konzistenciu omáčky.
-
Omáčku môžeme skladovať v čistých pohároch v chladničke asi týždeň, v menších dávkach ju môžeme aj zmraziť, najlepšia je však čerstvo pripravená, je nádherne voňavá, sladká a je rýchlo hotová, vrelo odporúčam vyskúšať.
-
Z tohoto množstva vyrobíme asi 500 ml veľmi chutnej omáčky, používame ju na pizzu, výborne sa hodí na cestoviny, servírovať môžeme tiež k mäsu a k rybe.