
Pečená domáca sliepka varená v slepačej polievke
Z domácej sliepky varenej v slepačej polievke môžeme pripraviť veľmi chutný druhý hlavný chod, ked ju ešte upečieme.
Ingrediencie
- 2000 gramov domácej sliepky
- 200 gramov čerstvého masla
- domáci slepačí vývar podľa potreby
Inštrukcie
-
Domácu sliepku pripravíme na varenie a uvaríme podľa receptu TU: https://www.sefkuchari.sk/recept-1318-Slepacia-polievka-z-domacej-sliepky.html
-
Takmer uvarenú sliepku vyberieme z polievky, podlejeme trochou domáceho slepačieho vývaru a na vrch sliepky pokladieme plátky masla.
-
Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov C asi 30 minút, kým kožička na povrchu je krásne vypečená do červeno - hneda a do chrumkava.
-
Vyberieme upečenú sliepku na dosku, necháme asi 20 minút odpočinúť pod alobalom a pokrájame na porcie.
-
Porcie upečenej sliepky servírujeme s dusenou hráškovou ryžou alebo so zemiakmi pečenými na masle, podávame s jemným zeleným šalátom.
-
Najprv uvarená a potom upečená domáca sliepka je neskutočnou pochúťkou, ktorá nie je každý deň na sviatočnom stole a umožní nám kompletný sviatočný obed z domácej sliepky, ktorá sa tým stane zároveň cenovo veľmi prístupná a žiadna kupovaná z obchodu sa jej nikdy nevyrovná.