
Plnka alebo po našom nádivka
Neodmysliteľne patrí k pečenému kurčaťu.
Ingrediencie
- 6 rožkov (3 namočiť a
- vyžmýkať) a 3 suché
- 2 vajcia
- Soľ mensia kl
- Vegeta ideálne domáca rovnako ako soli
- Korenie
- Cesnak - 2 strúčky
- Pečienka 250-350g
- Petržlenová vňať - od oka kto má ako rád
- Lyžička oleja
Inštrukcie
-
Všetky suroviny spolu riadne pomágať rukou a dať do pevného sáčku.
-
Poťápať to tam, aby sa pekne spojila hmota.
-
Treba v ňom nechať vzduch, aby mala nádivka priestor na podrastenie a hore spravit uzol, aby sa nam tam nedostala voda.
-
Do vačšieho hrnca naliať do 3/4 vodu, vložiť sáčok, prikryť pokrievkou a variť vo vode 45 minút +.
-
Ak by ste dali viac pečene a nebola by hotova jednoducho dopečte v rúre.