Dvojfarebná ľahká bábovka
Dvojfarebná ľahká bábovka - nekysnutá
Ingrediencie
- 4 vajcia
- 200 g cukru
- 120 g oleja
- 300 g polohrubej múky
- 1/2 bal. prášku do pečiva
- 1,5 dl mlieka
- 1 vanilkový cukor
- 50 g hrozienok
- 2 polievkové lyžice kakaa
Inštrukcie
-
Žĺtky s cukrom dobre vymiešame a pomaly pridávame olej, primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a mlieko.
-
Nakoniec pridáme vyšľahaný sneh z bielkov, vanilkový cukor a hrozienka.
-
Bábovkovú formu vymastíme a vysypeme hrubou múkou. 2/3 cesta nalejeme do formy.
-
Do zbytku cesta vmiešame kakao. Polievkovou lyžicou púšťame tmavé cesto doprostred cesta vo forme, tak aby bolo rovnomerne rozmiestnené po celom kruhu.
-
Pečieme na miernom ohni takmer 60 minút.