Dedove rožky
Slovenská verzia na americký sendvič
Ingrediencie
- Keď boli moji synovia malí a chodievali na prázdniny k starým rodičom toto bolo ich obľúbené jedlo a dnes ich inak nenazveme ako dedove rožky.
- Rožky obyčajné lepšie sú také väčšie,
- párky
- zelenina - čo dá chladnička - cibuľa aj sušené, cesnak, paradajka, paprika, mrkva, zeler, bylinky ,
- tvrdý syr
Inštrukcie
-
Na panvici na troške oleja alebo masla si pripravíme zmes z nakrájanej cibule, cesnaku, paradajok, papriky, mrkvy, zeleru a dochutíme soľou a bylinkami (keďže v chladničke je vždy niečo iné, potom aj tá zmes môže byť rôzna).
-
Párky si uvaríme klasickým spôsobom.
-
Rožky prekrojíme pozdĺž, navrstvíme urobenú zmes, na vrch dáme polovicu párku (prekrojený uvarený pozdĺžne) a navrch posypeme syrom.
-
Takto obložené rožky dáme zapiecť do rúry na cca 3-5 minút (stačí kým sa syr rozpustí).