Dedove rožky
Slovenská verzia na americký sendvič
Ingrediencie
  • Keď boli moji synovia malí a chodievali na prázdniny k starým rodičom toto bolo ich obľúbené jedlo a dnes ich inak nenazveme ako dedove rožky.
  • Rožky obyčajné lepšie sú také väčšie,
  • párky
  • zelenina - čo dá chladnička - cibuľa aj sušené, cesnak, paradajka, paprika, mrkva, zeler, bylinky ,
  • tvrdý syr
Inštrukcie
  1. Na panvici na troške oleja alebo masla si pripravíme zmes z nakrájanej cibule, cesnaku, paradajok, papriky, mrkvy, zeleru a dochutíme soľou a bylinkami (keďže v chladničke je vždy niečo iné, potom aj tá zmes môže byť rôzna).
  2. Párky si uvaríme klasickým spôsobom.
  3. Rožky prekrojíme pozdĺž, navrstvíme urobenú zmes, na vrch dáme polovicu párku (prekrojený uvarený pozdĺžne) a navrch posypeme syrom.
  4. Takto obložené rožky dáme zapiecť do rúry na cca 3-5 minút (stačí kým sa syr rozpustí).