Kotlíkový guláš pre 30 ľudí
Guláš si privlastňuje veľa národov, ako svoje národné jedlo. Je jedno, kto ho vymyslel, hlavne, že nám chutí a zasýti hordy 🙂
Ingrediencie
  • 3 kg hovädzieho chudého mäsa
  • 3 kg bravčového chudého mäsa
  • 6 kg cibule
  • 5 + 1 kg zemiakov 1 kg na rozvarenie,
  • 3/4 kg údenej slaninky
  • 1/2 kg masti
  • 2 pivá
  • 3 ks 7 dl. pohárov leča
  • soľ 1 vrecko - gulášové korenie,
  • 1 vrecko - sladká paprika
  • 1/2 vrecka pálivá paprika
  • 3/4 vrecka mleté korenie
  • 3-4 feferónky
  • 1/3 vrecka majoránky a bobk. list
  • 3 pol. lyžice horčice nemusí byť,
  • podávať s chlebom 3-4 pecne
Inštrukcie
  1. Napriek tomu, že sem ide pivo, varením sa alkohol odparí a ostane len B vitamín. Vhodný aj pre deti.
  2. Nadrobno pokrájanú slaninku roztopiť, pridať masť, do zmäknutia dusiť cibuľu vo vlastnej šťave, pridať 1/2 alebo aj celé vrecko sladkej papriky - všetko za stáleho miešania!, pridať hov. mäso - dusiť stále bez vody, v príp. potreby pivo, keď je polomäkké, pridať brav. mäso a pochutiny, stále dusiť vo vl. šťave a pive, postupne pridávať vodu a zemiaky na rozvarenie, huby, lečo, čerstvú zeleninu, nakoniec ostatné zemiaky a vodu - aby bolo spolu 15-20 litrov gulášovej masy (podľa hustoty) 10 min. pred odstavením, keď je mäso mäkké a zemiaky skoro uvarené dochucovať. Dobrú chuť!