dusené hovädzie
Zepter nadoby na varenie
Ingrediencie
  • Hovädzie pliecko 1 kg
  • Červené víno ​​1 liter
  • Stopky zeleru 2 ks
  • mrkva
  • 2 ks
  • cibuľa
  • 2 ks
  • Bobkový list 3 ks
  • Klinčeky 3 ks
  • Cesnak 3 strúčiky
Inštrukcie
  1. Očistíme a umyjeme zeler, mrkvu a cibuľu a nakrájame na hrubé kúsky . Mäso a zeleninu vložíme do misky (TF-984-24-NG).
  2. Prelejeme červeným vínom a pridáme klinčeky, cesnak a bobkový list. Necháme odležať na chladnom mieste cez noc.
  3. Prázdnu nádobu s objemom 6,7 l (TF-067-28) priklopíme pokrievkou, postavíme na horák a budeme zahrievať pri strednej teplote, kým šípka indikátora tepelnej regulácie nepostúpi do zeleného poľa.
  4. Do zahriateho nádoby s objemom 6,7 l vložíme všetky suroviny, prilejeme šálku vody, priklopíme a necháme najmenej hodinu variť (šípka indikátora tepelnej regulácie sa po celú dobu nachádza v zelenom poli).
  5. Vyberieme mäso a uložíme na teplom mieste. Zeleninu a tekutinu z nádoby dáme do misky (TF-984-20-NG) a pomocou prístroja MIXSY (VO-022-K) vymiešame jemnú hladkú omáčku.
  6. Mäso nakrájame na plátky a vložíme do servírovacej misky (TF-986-24).
  7. Prelejeme horúcou omáčkou a podávame horúce s ryžou.