Hubová roláda z hovädzieho mäsa
Hubová roláda z hovädzieho mäsa
Ingrediencie
- 1 kg hovädzieho mäsa plát roštenky
- 200 g šampiňónov
- 20 g sušených húb - na pár hodín namočiť do vody
- 100 g prerastenej oravskej slaniny
- 3 PL rastlinného oleja
- 1 cibuľa
- 1/2 lyžičky sušeného tymiánu
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička hočice
- štipka černeho mletého korenia
- 100 ml horúceho hovädzieho vývaru
- 50 ml červeného vína
- 125 ml smotany
- 1 lyžička solamylu
Inštrukcie
-
Mäso rozklepeme na rovnomerný plát. Šampiňóny očistíme a nakrájame na tenké plátky.
-
Sušené huby vyberieme z vody (nevylievať) a vyžmýkame. Oravskú slaninu makrájame na kocky a necháme vyškvariť. Pridáme lyžicu oleja, šampiňóny, huby, 3 minúty smažíme a potom odstavíme.
-
Cibuľu ošúpeme, jemne nakrájame, zmiešame s tymiánom, soľou, horčicou, korením a jednou lyžicou oleja, po celom povrchu mäsa túto zmes rovnomerne rozotrieme. Ďalej na zo poukladáme 3/4 hubovej plnky.
-
Mäso zrolujeme a previažeme niťou. Roládu osmažíme zo všetkých strán na zostávajúcom oleji. Pridáme vývar, vodu z húb, víno, zostávajúce huby a dusíme pod pokrievkou asi 75 minút.
-
Na záver pridáme solamyl zmiešaný so smotanou a povaríme ešte 5 minút.
-
Podávame s cestovinami alebo s ryžou.