Hubová roláda z hovädzieho mäsa
Hubová roláda z hovädzieho mäsa
Ingrediencie
  • 1 kg hovädzieho mäsa plát roštenky
  • 200 g šampiňónov
  • 20 g sušených húb - na pár hodín namočiť do vody
  • 100 g prerastenej oravskej slaniny
  • 3 PL rastlinného oleja
  • 1 cibuľa
  • 1/2 lyžičky sušeného tymiánu
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička hočice
  • štipka černeho mletého korenia
  • 100 ml horúceho hovädzieho vývaru
  • 50 ml červeného vína
  • 125 ml smotany
  • 1 lyžička solamylu
Inštrukcie
  1. Mäso rozklepeme na rovnomerný plát. Šampiňóny očistíme a nakrájame na tenké plátky.
  2. Sušené huby vyberieme z vody (nevylievať) a vyžmýkame. Oravskú slaninu makrájame na kocky a necháme vyškvariť. Pridáme lyžicu oleja, šampiňóny, huby, 3 minúty smažíme a potom odstavíme.
  3. Cibuľu ošúpeme, jemne nakrájame, zmiešame s tymiánom, soľou, horčicou, korením a jednou lyžicou oleja, po celom povrchu mäsa túto zmes rovnomerne rozotrieme. Ďalej na zo poukladáme 3/4 hubovej plnky.
  4. Mäso zrolujeme a previažeme niťou. Roládu osmažíme zo všetkých strán na zostávajúcom oleji. Pridáme vývar, vodu z húb, víno, zostávajúce huby a dusíme pod pokrievkou asi 75 minút.
  5. Na záver pridáme solamyl zmiešaný so smotanou a povaríme ešte 5 minút.
  6. Podávame s cestovinami alebo s ryžou.