Gurmánske hovädzie rebierka
Zepter recept
Ingrediencie
  • 3 polievkové lyžice horčice
  • 1,4 –1 odstráňte prebytočné tučné mäso, 6 kg krátkych hovädzích rebierok hrubých 6 cm
  • 1/3 šálky múky
  • 1/4 šálky olivového oleja 60 ml
  • 4 póry nakrájané na kolieska len biela časť
  • 1/3 šálky nasekanej petržlenovej vňate 80 ml
  • 1 šálka nakladaných drvených rajčín
  • 1 a 1/2 šálky zeleninového vývaru 180 ml
  • 1/4 šálky cherry 60 ml
  • 1 polievková lyžica hnedého cukru
  • 1 a 1/2 kávovej lyžičky soli
  • 1/4 kávovej lyžičky korenia
  • 6 karotiek nakrájaných na kúsky veľkosti 5 cm
  • 6 stredne veľkých ošúpaných zemiakov nakrájaných na plátky hrubé cca 1 cm
  • 1/4 šálky kyslej smotany 60 ml
  • 1/4 šálky roztopeného masla 60 ml
  • 1 a 1/2 polievkové lyžice zemiakového škrobu
Inštrukcie
  1. Do nádoby TF-058-20, v ktorej je maximálne 30 cl vody, vložte systém parných košíkov, pridajte zemiaky a karotku, uzatvorte pokrievkou Syncro-Clik® TF-420-20 a po vytvorení príslušného tlaku varte dve minúty.
  2. Po dovarení všetko odložte nabok. Do plytkej nádoby nasypte múku. Hovädzie rebierka potrite horčicou a v pripravenej múke obaľte. Nadbytočný tuk z mäsa odstráňte.
  3. V nádobe, ktorá nie je zakrytá pokrievkou Syncro-Clik® TF-420-20 a nie je do nej vložený systém parných košíkov, rozohrejte olivový olej, vložte rebierka a opražte ich zo všetkých strán dohneda.
  4. Rebierka vyberte a odložte nabok. Na rozpálenom oleji opečte 2 minúty pór s petržlenovou vňaťou. Vmiešajte rajčiny, vývar, cherry, hnedý cukor, soľ a korenie. Vložte rebierka.
  5. Zaistite pokrievku a varte na veľkom plameni, kým sa nevytvorí vysoký tlak. Zmiernite plameň a varte 18 minút. Uvoľnite tlak a dajte dolu pokrievku.
  6. K rebierkam pridajte karotku a zemiaky. Zaistite pokrievku. Po vytvorení vysokého tlaku zmiernite plameň a varte 6 minút. Uvoľnite tlak, dajte dolu pokrievku a všetko poukladajte na servírovaciu misu.
  7. Zmiešajte kyslú smotanu, maslo a zemiakový škrob a vymiešajte do hladkej omáčky.
  8. Túto omáčku postupne vylejte do šťavy z vareného mäsa a vývaru a za stáleho miešania nechajte na stredne veľkom plameni 1 minútu prevariť. Pomocou lyžice polejte touto omáčkou rebierka a zeleninu.