
Amur na česneku s bramborem a dušenou zeleninou
Ryba aspon 3x za týžden.
Ingrediencie
- 150 g zemiakov 150 g amura, 20 g hladkej múky, 1 kávová lyžička panenského olivového oleja, podľa chuti sladká paprika, cesnak, 100 g brokolice, 100 g mrkvy
Inštrukcie
-
Opláchnuté porcie amura potrieme cesnakom a obalíme v zmesi hladkej múky s paprikou.
-
Panvica s objemom 0,9 l (TF-009-20) priklopíme pokrievkou, dáme na platňu a necháme zahriať, až sa šípka tepelného indikátora bude nachádzať v zelenom poli.
-
Na dno nádoby kvapneme niekoľko kvapiek vody a skontrolujeme tak teplotu. Ak kvapky nepriľnú ku dnu, ale behajú ako guličky, je teplota optimálna.
-
Do nádoby vložíme rybu, pritlačíme vidličkou
-
a priklopíme pokrievku.
-
Po chvíli sa ryba odo dna odlepí, otočíme ju a postup zopakujeme, až je mäso opečené z oboch strán.
-
Príprava zeleniny a zemiakov: Zemiaky olúpeme, zeleninu očistíme a opláchneme.
-
Brokolicu rozoberieme na ružičky, mrkvu nakrájame na plátky.
-
Do nádoby s objemom 2,7 l (TF-027-24) nalejeme 1 pohár vody.
-
Na nádobu položíme redukčný krúžok a strúhadlo (TF-980-AC-N).
-
Zeleninu položíme na strúhadlo a zakryjeme ju miskou (TF-984-24-NG) alebo pokrievkou.
-
Zapneme zdroj ohrevu na stredný stupeň, a keď šípka indikátora postúpi do zeleného poľa, zmiernime intenzitu a necháme zeleninu a zemiaky 10-15 minút variť v pare.
-
Hotovú zeleninu môžeme ľahko pokvapkať extra panenským olivovým olejom.