Dusená nová hlávková kapusta s mletým mäsom
Dusená nová hlávková kapusta s mletým mäsom
Ingrediencie
- 1,5 kg kapusta hlávková nová
- 1 ks cibuľa väčšia
- 1 čl rasca celá
- korenie mleté čierne
- soľ
- 2 PLcukor kryštálový
- 800 gp liecko mleté bravčové
- 1 ks vajíčko
- orech muškátový
- 1 ks rohlík starší
- 3 strúčiky cesnak
- 70 gslanina údená
- 1 ks cibuľa malá
- 2 PL ocot
- 250 ml smotana kyslá
- 1,5 pl múka hladká
Inštrukcie
-
1.Pripravil som si novú hlávkovú kapustu , ktorú som nakrájal na slížiky .
-
2.Do studenej vody som namočil jeden starší rohlík .Očistil som si cibuľu a cesnak .
-
3.Namočené pečivo som vyžmýkal , pridal som vajíčko , prelisoval som cesnak , na drobno som nakrájal menšiu cibuľu .
-
Nastrúhal som muškátový orech , pridal som soľ a mleté čierne korenie a mleté bravčové pliecko .
-
Všetko som spolu zamiešal a dal na chvíľu do chladničky , kým si udusím kapustu .
-
4.Pripravil som si údenú slaninu .
-
5.Nakrájal som ju na malé kocky .
-
6.Slaninu som opiekol na troche oleja aj s cibuľou . Pridal som aj 1 čl celého kmínu . Potom som pridal cukor .
-
7.Kapustu som si nakrájal na slížiky .Pridal som ju na cibuľový základ .
-
Kapustu som osolil , okorenil mletým čiernym korením a 2 pl octu . Podlial som ju asi so 100 ml vody a udusil som ju .
-
8.Z dusenej kapusty som polovicu odobral do misky .
-
Do hrnca som dal zamiešané ochutené mleté mäso tak , že som z neho robil v dlani placky a kládol som ich vedľa seba .Na to som dal zvyšok kapusty z misky .
-
9.V kyslej smotane som rozhabarkoval 1,5 pl hladkej múky a nalial som ju na kapustu. Prikrytú som ju dusil na stíšenom plamemi asi 40 minút.