(takmer) Mexický guláš
Pre deti i dospelých
Ingrediencie
- 600 g hovädzie zadné b.k.
- 0,05 l olej
- 200 g cibuľa
- 1 PL solamyl
- paprika ml.
- soľ
- 4 PL parad. pretlak
- 200 hrášok st.b.n.
- 500 g ryža
- 250 g syr eidam
- olej na ryžu
- cibuľa na ryžu
Inštrukcie
-
Hovädzie mäso umyjeme vcelku, osušíme a pokrájame na kocky.
-
Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme paradajkový pretlak, soľ a papriku.
-
Vložíme mäso a dusíme vo vlastnej šťave na najslabšom plameni.
-
Počas dusenia môžeme podliať horúcou vodou, ak sa nám odparí a dusíme do mäkka - môže to trvať aj 2-3-4 hodiny - záleží od mäsa - treba skúšať.
-
Pred dohotovením zahustíme solamylom (alebo gustin - 1 dl vody + 1 kopcovitá PL Solamylu), pridáme časť hrášku a dovaríme.
-
Ryžu preberieme, opláchneme opražíme na oleji, pridáme druhú časť hrášku a udusíme. Na tanier naberačkou formujeme porciu ryže, okolo dáme udusené mäso a posypeme strúhaným syrom.