(takmer) Mexický guláš
Pre deti i dospelých
Ingrediencie
  • 600 g hovädzie zadné b.k.
  • 0,05 l olej
  • 200 g cibuľa
  • 1 PL solamyl
  • paprika ml.
  • soľ
  • 4 PL parad. pretlak
  • 200 hrášok st.b.n.
  • 500 g ryža
  • 250 g syr eidam
  • olej na ryžu
  • cibuľa na ryžu
Inštrukcie
  1. Hovädzie mäso umyjeme vcelku, osušíme a pokrájame na kocky.
  2. Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme paradajkový pretlak, soľ a papriku.
  3. Vložíme mäso a dusíme vo vlastnej šťave na najslabšom plameni.
  4. Počas dusenia môžeme podliať horúcou vodou, ak sa nám odparí a dusíme do mäkka - môže to trvať aj 2-3-4 hodiny - záleží od mäsa - treba skúšať.
  5. Pred dohotovením zahustíme solamylom (alebo gustin - 1 dl vody + 1 kopcovitá PL Solamylu), pridáme časť hrášku a dovaríme.
  6. Ryžu preberieme, opláchneme opražíme na oleji, pridáme druhú časť hrášku a udusíme. Na tanier naberačkou formujeme porciu ryže, okolo dáme udusené mäso a posypeme strúhaným syrom.