Tatársky biftek
Tatársky biftek - obľúbené jedlo k pivu - pozor, obsahuje surové mäso a surové vajce
Ingrediencie
- sviečková alebo hovädzie zadné – na 1 porciu 100-200 g podľa hladu,
- olej
- 2 veľké cibule
- 4 strúčky cesnaku
- kečup
- horčica
- soľ
- žĺtok – na každú osobu jeden
- paprika
- mletá rasca
- chilli
- kari korenie
- čierne korenie
- sójová a worchestrová omáčka
- Na hrianky:
- chlieb
- masť
- cesnak.
Inštrukcie
-
Mäso naškrabeme a posekáme na drobno (alebo 2x zomelieme na mäsovom mlynčeku).
-
Cibuľu najemno nakrájame, cesnak pretlačíme. Pridáme horčicu, soľ, žĺtky, papriku, rascu, kari, čierne korenie, trošku chilli a kečup, podľa potreby olej, prípadne dochutíme sójovou a worchestrovou omáčkou.
-
Vymiešame. Podávame s hriankami s cesnakom.
-
Keďže každému chutí inak, môžeme servírovať tak, že každému z hostí naložíme na tanier porciu mäsa, na vrch vyklopíme žĺtok a koreniny, cibuľu a cesnak si každý pridáva podľa vlastnej chuti.
-
Keďže obsahuje surové mäso a surové vajce, netreba pripomínať, že jedlo pripravujeme z čerstvých surovín a ihneď skonzumujeme.