Tatársky biftek
Tatársky biftek - obľúbené jedlo k pivu - pozor, obsahuje surové mäso a surové vajce
Ingrediencie
  • sviečková alebo hovädzie zadné – na 1 porciu 100-200 g podľa hladu,
  • olej
  • 2 veľké cibule
  • 4 strúčky cesnaku
  • kečup
  • horčica
  • soľ
  • žĺtok – na každú osobu jeden
  • paprika
  • mletá rasca
  • chilli
  • kari korenie
  • čierne korenie
  • sójová a worchestrová omáčka
  • Na hrianky:
  • chlieb
  • masť
  • cesnak.
Inštrukcie
  1. Mäso naškrabeme a posekáme na drobno (alebo 2x zomelieme na mäsovom mlynčeku).
  2. Cibuľu najemno nakrájame, cesnak pretlačíme. Pridáme horčicu, soľ, žĺtky, papriku, rascu, kari, čierne korenie, trošku chilli a kečup, podľa potreby olej, prípadne dochutíme sójovou a worchestrovou omáčkou.
  3. Vymiešame. Podávame s hriankami s cesnakom.
  4. Keďže každému chutí inak, môžeme servírovať tak, že každému z hostí naložíme na tanier porciu mäsa, na vrch vyklopíme žĺtok a koreniny, cibuľu a cesnak si každý pridáva podľa vlastnej chuti.
  5. Keďže obsahuje surové mäso a surové vajce, netreba pripomínať, že jedlo pripravujeme z čerstvých surovín a ihneď skonzumujeme.