Šťavnaté hovädzie rezne
Jemná hovädzinka sa až sama rozpadá v ústach. Neuveriteľne šťavnaté rezne.
Ingrediencie
  • 4 hovädzie rezne z roštenky
  • 2 vajcia
  • prézle strúhanka
  • Omáčka:
  • 3 PL oleja
  • 50 gramov masla
  • 1 PL horčice
  • 3 PL kečupu
  • 2 dl vody
  • mleté čierne korenie
  • vegeta
  • soľ
Inštrukcie
  1. Osolené okorenené rezne obalíme v strúhanke. Treba riadne strúhanku vtlačiť rukami do mäsa. obalíme ich v rozšľahaných vajíčkach a prudko opečieme z oboch strán - ako pri vyprážaní.
  2. Pripravíme si omáčku, v ktorej budeme dusiť vypražené rezne. V hrnci roztopíme maslo, pridáme olej, horčicu, kečup, podlejeme vodou a dochutíme vegetou a mletým čiernym korením. Opražené rezne vložíme do omáčky (na kant) a dusíme 45 - 60 minút. Záleží od mäsa. Ak je z mladého zvieraťa, stačí menej, ak je staršie, treba viacej.
  3. Podávame z opekanými zemiakmi a napríklad aj uhorkovým šalátom.
Poznámky k receptu

e s tým možno trošku viacej roboty, ale keď robí svokra tieto rezne na rodinné stretnutie, vždy ich spraví aspoň 30-35 (pre 9 ľudí) a aj tak sa minú všetky.