Šťavnaté hovädzie rezne
Jemná hovädzinka sa až sama rozpadá v ústach. Neuveriteľne šťavnaté rezne.
Ingrediencie
- 4 hovädzie rezne z roštenky
- 2 vajcia
- prézle strúhanka
- Omáčka:
- 3 PL oleja
- 50 gramov masla
- 1 PL horčice
- 3 PL kečupu
- 2 dl vody
- mleté čierne korenie
- vegeta
- soľ
Inštrukcie
-
Osolené okorenené rezne obalíme v strúhanke. Treba riadne strúhanku vtlačiť rukami do mäsa. obalíme ich v rozšľahaných vajíčkach a prudko opečieme z oboch strán - ako pri vyprážaní.
-
Pripravíme si omáčku, v ktorej budeme dusiť vypražené rezne. V hrnci roztopíme maslo, pridáme olej, horčicu, kečup, podlejeme vodou a dochutíme vegetou a mletým čiernym korením. Opražené rezne vložíme do omáčky (na kant) a dusíme 45 - 60 minút. Záleží od mäsa. Ak je z mladého zvieraťa, stačí menej, ak je staršie, treba viacej.
-
Podávame z opekanými zemiakmi a napríklad aj uhorkovým šalátom.
Poznámky k receptu
e s tým možno trošku viacej roboty, ale keď robí svokra tieto rezne na rodinné stretnutie, vždy ich spraví aspoň 30-35 (pre 9 ľudí) a aj tak sa minú všetky.
Vyskúšané a naozaj vynikajúce, my sme zvolili ako prílohu zem. kašu. Odporúčam.
Miro Manťo