jahňa
Všetko skončí nakoniec v jednom hrci. Pokrm z jedného hrnca.
Ingrediencie
- jahnacie rebierka cca 500-750g
- korenova zelenina
- kapusta
- paprika lečo, paradajky,
- pretlak
- zemiaky
- bobkovy list
- soľ
- čierne korenie cele i mleté červená paprika
- cibuľa
- tuk-olej alebo masť
- Miery záležia od počtu osôb. Pre 4 chlapov dávam všetkého dokopy asi 200g
Inštrukcie
-
Na tuku si speníme cibuľu, pridáme nasekané rebrá a prudko opečieme po oboch stranách.
-
Vyberieme pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu, kapustu a červenú papriku s korením. Posolíme.
-
Po asi 5-7 minútach vrátime mäso a zvoľna dusíime asi 5-7 minut.
-
Pridáme vývar alebo vodu asi 2cm nad hmotu, prikryjeme a varime 30-40 minút.
-
Pridäme parpiku,rajciny (lečo), pretlak, nakrájané zemiaky a celé vložíme do vyhriatej rury.
-
Pečieme asi 45 minút na 200 stupňoch.
-
Príloha: chlieb.