jahňa
Všetko skončí nakoniec v jednom hrci. Pokrm z jedného hrnca.
Ingrediencie
  • jahnacie rebierka cca 500-750g
  • korenova zelenina
  • kapusta
  • paprika lečo, paradajky,
  • pretlak
  • zemiaky
  • bobkovy list
  • soľ
  • čierne korenie cele i mleté červená paprika
  • cibuľa
  • tuk-olej alebo masť
  • Miery záležia od počtu osôb. Pre 4 chlapov dávam všetkého dokopy asi 200g
Inštrukcie
  1. Na tuku si speníme cibuľu, pridáme nasekané rebrá a prudko opečieme po oboch stranách.
  2. Vyberieme pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu, kapustu a červenú papriku s korením. Posolíme.
  3. Po asi 5-7 minútach vrátime mäso a zvoľna dusíime asi 5-7 minut.
  4. Pridáme vývar alebo vodu asi 2cm nad hmotu, prikryjeme a varime 30-40 minút.
  5. Pridäme parpiku,rajciny (lečo), pretlak, nakrájané zemiaky a celé vložíme do vyhriatej rury.
  6. Pečieme asi 45 minút na 200 stupňoch.
  7. Príloha: chlieb.