Hovädzie mäso na klinčekoch
Takmer ako na vianoce (Karin)
Ingrediencie
  • 800 g hovädzieho mäsa zo stehna 5 klinčekov, 2 cibule, 6 strúčikov cesnaku, 4 paradajky, 2 mrkvy, 1 zeler, 60g prerastenej slaniny, 1dcl červeného vína, 1dcl oleja, 1 lyžica polohrubej múky, muškátový orech, 1 lyžička cukru
Inštrukcie
  1. Mäso pokrájame na kocky, pridáme nakrájanú slaninu, klinčeky a pretlačený cesnak.
  2. Zmes necháme na noc odležať. Cibuľu, mrkvu,zeler, pokrájame na kocky a orestujeme na oleji, pridáme cukor,korenie, soľ, nastrúhaný oriešok a odstatú mäsovú zmes a prudko opečieme.
  3. Podlejeme vínom a pridáme ošúpané pokrájané paradajky.
  4. Dusíme na miernom ohni do mäkka,podľa potreby podlievame teplou vodou. Hotové zahustíme zátrepkou z múky a vody a necháme prevrieť.