Jogurtový rezeň
Zapekané teľacie rezne s jogurtom. Chutné veci môžu byť aj zdravé.
Ingrediencie
  • 125 g teľacieho rezňa uvarených, margarín, 75g nízkotučného jogurtu, 1 strúčik cesnaku, paprika, čierne korenie a soľ, petržlen, 3 zemiaky alebo 100g cestovín
Inštrukcie
  1. Rezne poprepichujte vidličkou. Vložte ich do zľahka vymastenej formy.
  2. Zmiešajte jogurt, korenie, soľ a pretlačený cesnak a zálievkou zalejte pripravené rezne.
  3. Mäso prikryte a nechajte niekoľko hodín odležať v chladničke. Pečte v predhriatej rúre 60 minút pri 175 stupňoch.
  4. Občas rezne polejte jogurtovou zálievkou.Na tanieri ozdobte petržlenom a servírujte so zemiakmi alebo s cestovinami.