Mäsovo-paradajková paráda
Mleté mäso, sťavnaté fašírky, výborná paradajková omáčka. Aj vegetariáni sú ohrození.
Ingrediencie
  • 4 až lyžíc olivového alebo rastlinného oleja majorán, oregano, 2 veľké cibule, 1 strúčik cesnaku, 500g paradajok, 5 lyžíc paradajkového pretlaku, 1 lyžicu sušenej bazalky, 2,5 dl červeného vína, 1,5dl zeleninového vývaru, 1 vajce, 350 až 400g mletej hovädziny, 50 až 60g strúhanky, 1 lyžicu sušených byliniek, 400 až 500g zelených alebo obyčajných širokých rezancov, soľ, čierne mleté korenie
Inštrukcie
  1. Na dvoch lyžiciach oleja usmažíme očistenú cibuľu pokrájanú nadrobno a posekaný cesnak.
  2. Polovicu opraženej zmesi odoberieme na guľky z mletého mäsa a zatiaľ odložíme.
  3. Do panvice so zvyšnou cibuľou pridáme pokrájané paradajky, bazalku, pretlak, víno a dusíme 15 až 20 minút. Počas dusenia podlejeme vývarom, posolíme a okoreníme.
  4. Môžeme dochutiť aj štipkou cukru. k odloženej opraženej cibuli s cesnakom pridáme mleté mäso, rozšľahané vajce, strúhanku, bylinky, posolíme, okoreníme, a urobíme malé guľky, ktoré postupne opečieme na oleji.
  5. Usmažené guľky pridáme do paradajkovej omáčky a spolu ešte podusíme asi 5 až 7minút.
  6. Medzitým obvykylým spôsobom uvaríme v osolenej vode rezance, prepláchneme ich horúcou vodou, rozdelíme na taniere a na ne nakopčekujeme mäsovo-paradajkovú parádu.