Hovädzia roláda so zemiakovou plnkou
Vyskúšajte aj niečo iné ako kuracinu a bravčové. Neoľutujete.
Ingrediencie
- 4 plátky hovädzieho mäsa soľ, mleté čierne korenie, horčicu, 300g zemiakov uvarených v šupke, 80g vareného údeného mäsa alebo šunky, 1 malú cibuľu, 20g masla, 1 viazaničku petržlenovej vňate, 3 polievkové lyžice oleja, 1 polievkovú lyžicu hladkej múky, 1/8litra červeného vína, 1/4 litra mäsového vývaru
Inštrukcie
-
Uvarené zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky,cibuľu ošúpeme,nadrobno nakrájame,vňať umyjeme a nasekáme.
-
Plátky mäsa vložíme do mikroténového vrecka, z oboch strán naklepeme, osolíme, okoreníme a jednu stranu potrieme horčicou.
-
Na panvici rozpustíme maslo, pridáme cibuľu, opražíme, primiešame nakrájané údené mäso, zemiaky, krátko spolu opekáme, dochutíme soľou, korením, a necháme vychlanúť. Vmiešame nasekanú vňať, plnku rozdelíme na plátky mäsa, zvinieme ako roládu,previažeme kuchynskou niťou,osolíme, a okoreníme.
-
V pekáči zohrejeme olej, mäso z každej strany opečieme a odložíme na teplé miesto. Výpek zaprášime múkou, podlejeme červeným vínom, a necháme prevrieť. Rolády vložíme naspäť, podlievame vývarom a prikryté domäkka udusíme.
-
Vyberieme, odstránime niť, výpek precedíme cez husté sito, roládu pred podávaním prekrojíme. Servírujeme s omáčkou a cestovinami alebo so zemiakmi.