Hovädzie Pod ,,Perinou"
Skvelý obed či večera z hovädzinky
Ingrediencie
  • 500 g mletej hovädziny 2 cibule, 3 lyžice oleja, 200g uvarenej fazule, 1 lyžičku mletej rasce, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžicu mletej červenej papriky, po 1 lyžičke sójovej a worcesterskej omáčky, 1 lyžička plnotučnej horčice
  • NA ,PERINU": 1,2kg oćistených zemiakov, soľ, kúsok masla, 1dl horúceho mlieka
Inštrukcie
  1. Mleté mäso dobre vymiešame s horčicou, sójovou a worcesterskou omáčkou, 1 lyžicou oleja a necháme v chlade postáť.
  2. Na oleji speníme očistenú a posekanú cibuľu, pridáme mleté mäso, a za častého miešania dobre popražíme najprv pri vyššej teplote,potom pri miernejšej. Pridáme papriku, rascu, posolíme, okoreníme a primiešame uvarenú fazuľku.
  3. Ešte chvíľku popražíme a zmes preložíme do vymasteného pekáčika alebo zapekacej misy.
  4. Zemiaky uvaríme v osolenej vode, scedíme a vymiesime s maslom a horúcim mliekom na hladké pyré(nesmie byť riedke a lepkavé). Navrstvíme ho na mäsovú zmes a vo vyhriatej rúre zapečieme dozlatista.
  5. Podávame s čerstvými šalátmi.